- Foto: Bildbyrån

Sex personer dömda för matchfixning i division 1

Sex personer, varav tre fotbollsspelare i södra Sverige, har dömts för matchfixning.


Tre spelare i Kristianstads FF har dömts för att de tagit muta för att manipulera utgången i en match den 7 oktober 2013.

En av de mutade spelarna gjorde en polisanmälan och erkände själv att han tagit mutan, och de döms trots att de andra förnekar.

– Spelaren är trovärdig. Hans berättelse innehåller moment som enligt praxis ska krävas för att den ska kunna läggas till grund för en fällande dom, som att berättelsen framstår som klar, levande, rik på detaljer och är fri från överdrifter. Dessutom stöds hans uppgifter i några fall av annan bevisning, vilket stärker intrycket av tillförlitlighet, skriver hovrättspresidenten Lennart Svensäter i ett pressmeddelande.

Ytterligare två har dömts för utpressning och olaga tvång, när de ska ha tvingat en av spelarna att se till att han fick ett rött kort och orsaka en straff i en match den 17 maj 2014, samt för försök till utpressning mot spelaren vid två tillfällen i juni 2015.

De tre fotbollsspelarna och en av de som mutat dem får villkorliga domar. De båda andra döms till fängelse i ett år respektive ett år och två månader.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skönt att de åkte fast?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.