Football Leaks har tagit fram en massa information om spelares kontrakt.
1 av 3
Football Leaks har tagit fram en massa information om spelares kontrakt. - Foto: Bildbyrån
Bland annat har Ronaldo ett avtal med sin personal som kan stå de dyrt.
2 av 3
Bland annat har Ronaldo ett avtal med sin personal som kan stå de dyrt. - Foto: Bildbyrån
Balotelli hade en minst sagt annorlunda villkor i sitt kontrakt med Liverpool.
3 av 3
Balotelli hade en minst sagt annorlunda villkor i sitt kontrakt med Liverpool. - Foto: Bildbyrån

Här är de sjuka villkoren i stjärnornas kontrakt – fick inte spotta på spelare

En får enorma summor pengar för att inte bära röda skor medan en annan inte får spotta på folk.


Fotbollsproffsen tjänar redan stora summor pengar. Här kan du bland annat se hur mycket stjärnorna i Premier League tjänar. Men utöver sin lön har de även många bonusar som de kan ta del av om de lyckas med vissa saker.

Informationen om de olika villkoren i kontrakten kommer från Football Leaks och som sedan spanska El Mundo och tyska Der Spiegel har publicerat. Nu har AS i sin tur gjort en sammanställning om många av de olika klausulerna. Och vissa är minst sagt annorlunda.

Fick inte spotta på någon

Mario Balotelli som nu är i franska Nice hade i sitt kontrakt med Liverpool en klausul som innebar att Balotelli inte fick bli utvisad mer än tre gånger och att han inte fick spotta på någon spelare. Om han skulle lyckas med det skulle han inkassera 10 000 000 kronor.

Neymar och Cristiano Ronaldo hade i sin tur inskrivet i sina kontrakt att de skulle få enorma summor pengar för att skriva sina autografer på fotbollskort. Neymar skulle få 5 000 000 kronor för besväret medan Ronaldo skulle få 17 000 000 kronor.

Bildbyrån

Och listan fortsätter.

När Rafael Van der Vaart spelade i Real Betis så skulle han i 14 månader få 1 200 000 kronor varje månad om han inte bar röda sport-skor. Det är nämligen färgen som känneteckningar klubbens stora rivaler Sevilla.

När Ezequiel Lavezzi gick till kinesiska Hebei Fortune fick han 535 000 000 kronor i lön. Men utöver det skrevs det även in lite andra saker i kontraktet. Han fick två hus, två bilar, en förare och en egen kock.

AS skriver även att Real Madrids Ronaldo hade ett kontrakt utöver det med sin klubb. Nämligen kontrakten han har med sina anställda. Det avtalet innebär att hans personal inte får avslöja vad som händer i Ronaldos hus. Om de gör det, så får de böta 3 000 000 kronor.

Saftigt.

Här kan du även se hur mycket Cristiano Ronaldo uppges tjäna varje år.

Vill du se fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Får du pengar för att spotta på folk?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.