Zlatan vs Zidane. Vem är bäst?
1 av 5
Zlatan vs Zidane. Vem är bäst? - Foto: SCANPIX
Zlatan har ett imponerade facit i sina klubblag och har bara förlorat en ligatitel sedan har lämnade Malmö FF.
2 av 5
Zlatan har ett imponerade facit i sina klubblag och har bara förlorat en ligatitel sedan har lämnade Malmö FF. - Foto: AP/SCANPIX
Zidane har avgjort både en VM-final och en Champions League-final.
3 av 5
Zidane har avgjort både en VM-final och en Champions League-final. - Foto: AP/SCANPIX
Zlatan gör ofta mål i viktiga matcher.
4 av 5
Zlatan gör ofta mål i viktiga matcher. - Foto: Michael Sohn/SCANPIX
Men Zidanes förmåga att ALLTID göra mål i viktiga matcher gör honom till en bättre fotbollsspelare än Zlatan.
5 av 5
Men Zidanes förmåga att ALLTID göra mål i viktiga matcher gör honom till en bättre fotbollsspelare än Zlatan. - Foto: AP/SCANPIX

Nu jämförs Zlatan med Zidane – men vem är bäst?

Han har inlett säsongen med tio mål på nio matcher. Nu jämförs Zlatan med de allra bästa i den franska ligan – någonsin: "Är han lika stor som Zidane?"


PARIS. Zinedine Zidane anses av många som en av världens absolut bästa spelare genom tiderna. Roberto Carlos, som har spelat med och mot spelare som Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Ronaldinho, Lionel Messi med flera har en gång sagt att "Zizou" var "den bästa han någonsin har sett spela fotboll". 

Men nu börjar till och med den franska pressen fråga sig om den svenske världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic är lika stor som honom. Den franska tidningen Le Parisien har räknat ut Zlatans målsnitt den här säsongen och konstaterar att han kommer göra 41 mål i Ligue 1 – om han fortsätter på samma sätt.

"Är han lika stor som Zidane", frågar sig nu tidningen. 

Hyllningarna för 31-åringen vill inte sluta och nog har han presterat i inledningen på säsongen.

https://twitter.com/OptaJean/status/262299827491188737

Men nu ställer vi på Nyheter24 oss frågan vem som egentligen är störst och bäst – Zlatan eller Zidane? Det gör vi utifrån kategorierna teknik, målfarlighet och vinnarskalle.

Teknik:

Zinedine Zidane


Zlatan Ibrahimovic


Summering:

De har två olika sorters teknikfärdigheter. Zidane har den eleganta tekniken – den som aldrig blir fel. Han fick alltid med sig bollen perfekt i steget eller serverade sina lagkamrater med underbara smörpassningar. Zlatans teknik är lite mer chansartad – men bjuder till mer show när det fungerar. Den här punkten slutar utan tvekan oavgjort. Fem av fem till båda.

Målfarlighet:

Zinedine Zidane


Zlatan Ibrahimovic 


Summering: 

Det är inte helt rättvist att jämföra en offensiv mittfältare med en anfallare när det kommer till målfarlighet. Men när det gäller Zidane fungerar det faktiskt. Båda två blev bättre målskyttar med åren och är och har varit en mardröm för målvakterna. Zlatan gör visserligen fler mål än vad Zidane gjorde – vilket är helt naturligt. Men Zidane hade en förmåga av att alltid göra de viktiga målen. Även målfarligheten slutar oavgjort med högsta betyg. Fem av fem för båda. 

Vinnarskalle:

Zinedine Zidane


Zlatan Ibrahimovic


Summering:

Här är de mer lika varandra. Båda är och var oerhörda vinnarskallar – på gott och ont. Båda är och var ofta bäst när det gäller eller gällde som mest. Zlatan har räddat landslaget ett flertal tillfällen med viktiga mål i slutet av matcherna, har skjutit ligatitlar till sina lag genom åren och avgjorde El Clasico under sin tid i Barcelona. Men Zidane går inte att rubba när det kommer till att göra avgörande mål vid viktiga tillfällen. Fransmannen har avgjort en VM-final, en Champions League-final och varit med och tagit flera ligaguld med sina lag. 

Han är troligen den viktigaste spelaren någonsin i de absolut mest nervkittlande matcherna – och då har han fått ett rött kort i en VM-final efter en idiotisk skallning.

Zlatan får fem av fem på den här punkten medan Zidane kammar in en omöjlig sexa av fem möjliga. 

Så enligt Nyheter24 var Zidane en större spelare än vad Zlatan är. Tyvärr kan det bli svårt för supersvensken att någonsin komma upp i Zidane nivå. Då lär det nog krävas att Paris Saint-Germain vinner Champions League och att Sverige står som slutsegrare i VM 2014. 

Det är väl omöjligt, eller?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.