På inspel från Zlatan kunde Matuidi nicka in 1–0 till PSG.
På inspel från Zlatan kunde Matuidi nicka in 1–0 till PSG. - Foto: Bildbyrån
PSG upp i serieledning, men inga nya mål från Zlatan.
PSG upp i serieledning, men inga nya mål från Zlatan. - Foto: Bildbyrån
Blaise Matuidi firar matchens enda mål.
Blaise Matuidi firar matchens enda mål. - Foto: Bildbyrån

Zlatan mållös när PSG vann

Zlatan fick lämna planen mållös när PSG slog Lyon. Svensken kan dock sova gott i natt, med en fin assist spelade han fram till segermålet som betyder att PSG leder ligan.

PSG – Lyon: 1–0 (1–0)

1 – 0 (45) B. Matuidi

PARIS. Det skulle bli den första stora värdemätaren för säsongen för PSG. Lyon har varit fransk fotbolls gigant tillsammans med Marseille de senaste åren. Men PSG har satsat och gjort det hårt. På söndagen skulle satsningen mäta sig mot Lyon.

Det blev en väldigt tät match mellan ettan och tvåan i Ligue 1. Lyon inledde bäst och var bara centimeter från att ta ledningen i första halvlek. Skottet tog dock i stolpen och faran var över för den gången.

Zlatan assisterade

Istället blev det PSG som gjorde matchens första och enda mål, på inspel av Zlatan Ibrahimovic nickade Blaise Matuidi in 1 – 0 till hemmalaget i slutet av första halvleken.

Zlatan var i allmänhet ganska blev och fick inte de ytor han är van vid. Hans hetaste chans var en frispark i den 84:e minuten som gick strax utanför Lyons kryssribba.

Ingen magisk kväll på Parc de Prince, men segern tog PSG upp i serieledning och Lyon får således nöja sig med en andraplats i franska ligan.