Klassmål av Hysén sänkte Örebro

Göteborg vann rättvist hemma på Gamla Ullevi. Bara Alvbåge höll siffrorna nere.

Sällan har en spelare betytt så mycket för sitt lag som John Alvbåge gjorde för sitt Örebro på tisdagskvällen. IFK Göteborg vann visserligen med 1-0, men utan Alvbåges jättespel skulle siffrorna blivit betydligt större.

Örebros tränare Sixten Boström siade innan matchen om ett IFK som skulle sätta högsta press redan från start. Han fick helt rätt. Blåvittspelarna var energiska och kom ofta fram i fina kombinationer, dock utan att lyckas skapa några brännheta chanser. Matchens enda mål kom därför via en individuell prestation av Tobias Hysén. Ytterforwarden hann före ÖSK:s Magnus Wikström på en boll till höger i straffområdet. Mycket elegant lobbade Hysén bollen över Wikström och avslutade med att tunnla Alvbåge.

– Han kommer lite för nära och jag försöker flicka bollen över honom. De första meterna tar jag honom alla dagar i veckan, det vet jag, beskrev Hysén målet för PPV.

Örebro stod upp mycket bra i första halvlek, mycket tack vare duktige spelfördelaren Nordin Gerzic. Men när bosniern i inledningen av andra halvlek fick rött kort – av repriserna att döma ett mycket hårt beslut av domaren Martin Hansson – efter ett slag på Stefan Selakovics arm sjönk bortalaget ihop och fick inte till mycket av värde.

Göteborgarna ökade takten och radade upp flera farliga chanser där Jakob Johanssons nick med en ofattbar räddning av Alvbåge som följd får ses som den farligaste. Örebromålvakten fortsatte storspela och såg till att Blåvitt fick nöja sig med 1-0.

Rättvist resultat? Mer rättvist kan det inte bli.