Söder avgjorde på Söder

Segerskytt när Blåvitt bortaslog Hammarby.

Robin Söder gjorde matchens enda mål när IFK Göteborg slog Hammarby med 1-0 på Söderstadion. Målet kom i den 55:e minuten. Söder fick bollen till vänster i straffområdet, bröt in i planen och sökte passningsalternativ. När han inte hittade något gick han på skott. Bollen seglade in i det bortre krysset bakom en helt ställd "Poppen" Björklund i Hammarbymålet.

Senast mot Örgryte började Robin Söder på bänken. Nu var han tillbaka i startelvan, och tillbaka som matchvinnare. En roll som han iklädde sig vid ett par tillfällen under förra årets debutsäsong.

– Jag tycker att vi gör en bra match och vinner rättvist. Det är inte förrän på slutet som Hammarby lyckas skapa lite tryck på oss, säger segerskytten till Canal Plus.

På stopptid hade Hammarby fem raka hörnor, och på en av dem var laget riktigt nära en kvittering. Tobias Hysén räddade på mållinjen när Nathan Paulse nådde högst och nickade mot mål.

– Det är mycket känslor så här direkt efter matchen. Jag vill gärna vänta till senare med att analysera den, säger Hammarbytränaren Tony Gustavsson till Canal Plus.

Med knappa kvarten kvar avbröts matchen tillfälligt efter att en bengalisk eld hade kastats in på planen. Samtidigt eldades det friskt uppe bland Hammarbysupportrarna på läktaren. Spelet kunde dock återupptas efter ett par minuter.