Seger mot Gais ska ge AIK tätkänning

Mittbacken Per Karlsson: "Vi kommer att vara med däruppe".


På måndagskvällen tar AIK sig an Gais på Råsunda. När lagen möttes förra veckan på Gamla Ullevi blev det 2-2 efter att AIK hämtat upp ett 0-2-underläge.

– Kryss mot Gais är inte bra. Men som matchen utvecklades får vi väl vara någorlunda nöjda med en poäng, säger AIK-backen Per Karlsson till Nyheter24.

Inför hemmamötet varnar Karlsson för Gais snabba omställningar.

– Vi hade problem med omställningarna nere i Göteborg. Vi måste få stopp på dem nu. Deras anfallare ligger gärna och tjuvar lite, så vi får inte tappa för mycket boll på mittplan.

Inför matchen på Råsunda ligger AIK på en femteplats i Allsvenskan. Men det är tätt i toppen och Per Karlsson menar att laget kommer att vara med och slåss om guldet när det drar ihop sig.

– Vi kommer definitivt att vara med däruppe. Alla lag framför oss kommer att tappa poäng. Matcherna mot topplagen kommer att bli avgörande, säger han.

I AIK:s trupp mot Gais saknas Gabriel Özkan som skadade låret på Gamla Ullevi. Özkan blir troligtvis borta från spel i ytterligare några veckor. Även Jorge Ortiz och Kenny Pavey missar matchen mot Gais. Duon är avstängd. Däremot är Dulee Johnson tillbaka efter sin tidigare avstängning.

Gais får tillbaka Mattias Lindström från avstängning och troligtvis även Richard Spong som varit borta på grund av skada. Däremot missar Tommy Lycén (avstängd) och Jonas Lundén (hjärnskakning) matchen.

AIK - Gais, Råsunda, PPV, klockan 19:00.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!