Efterlängtad seger för MFF

Hamad och Mehmeti fixade segern för Malmö på Örjans Vall.

Den första halvleken mellan Halmstad och Malmö FF är rätt jämn, precis som det föregående mötet. MFF har dock fler chanser, främst genom Daniel Larsson som hela tiden är nära att få sina avslut på mål men aldrig riktigt där. Ett mönster som känns igen från tidigare Malmömatcher den här säsongen. Halmstad har också svårt att få till de riktigt farliga chanserna även om Michael Görlitz visar positiva intentioner med flera bra skott från distans.

Den andra halvleken började lite som den första slutade, med en del chanser åt båda håll men fortsatt resultatlös. Detta tills Magnus Bahne i Halmstadsmålet fumlar med bollen och klantar sig ordentligt. Jiloan Hamad hinner fram och lägger bollen i öppet mål. Ett efterlängtat MFF-mål för Hamad som sumpade en hel del chanser senast.

Halmstad försökte sätta press på Malmö i jakten på en kvittering, och lyckades bitvis skaka MFF. Men när inhoppande Agon Mehmeti gav sig ut på soloräd i en kontring och lugnt placerade bollen bakom Bahne var saken avgjord. Bara minuterna senare utökade samme Agon Mehmeti till 3-0 med ett skott som landade på precis samma ställe i Halmstadsmålet.

Slutresultatet alltså 3-0 och en mycket efterlängtad seger för MFF, inte minst Roland Nilsson pustar ut.