Iván Obolo AIK:s derbyhjälte

2-1 till AIK på Råsunda - Mikkel Jensen BP:s olycksfågel.

Sol, två lag på spelhumör och taggad publik. Råsunda bjöd på ett minnesvärt derby.

Hur det slutade? 2-1 till ett välförtjänt AIK. Men det började inte bra för hemmalaget.

Brommapojkarna hade mest i första halvlek. Man kom ofta fram på mitten, medan AIK hade svårt att komma runt på kanterna. BP spelade med trygghet, AIK lite hackigare.

Philip Haglund var inblandad i det mesta för Brommapojkarna. Att han blev första målskytt var därför logiskt. Pablo Pinones Arces inlägg från vänsterkanten nådde Haglunds panna. 1-0 till BP i 53:e minuten.

Det hade inte AIK-fansen räknat med.

Någon minut efteråt sköt Djordic bollen precis utanför mål vid en frispark för AIK. Strax därpå får han en klockren ribbträff. Även om Djordic var het i AIK var det inte han som stod för målen.

Mikkel Jensen, nyförvärv i BP från Hammarby, fick bollen olyckligt på handen i en hörna. Domaren blåste straff som Markus Jonsson satte. Bollen till vänster, målvakten till höger. Inga krusiduller.

Den styrka och det lugn BP spelat med hittills försvinner så sakteliga efter AIK:s kvittering. Minuterna innan full tid har Brommapojkarna tappat det mesta. Något som AIK utnyttjar.

AIK:s hjälte blir lagets skyttekung, Iván Obolo.

En lyftning från Dulee Johnson, tafatt ingripande från målvakten och passivt försvarsspel från backen som står precis bredvid Obolo och ledningen är ett faktum. Stark nick från Obolo över målvakten. 2-1 är ett rättvist resultat efter att AIK arbetat sig in i matchen.

Glädjevrålet som utbröt efter slutsignalen nådde ända till Helsingborg som nu delar serieledningen med AIK.