Wandersons hattrick knäckte Gefle

Gais ser ut att gå mot nytt allsvenskt kontrakt. Göteborgslaget är på väg bort från bottenstriden.

Det har snackats mycket om att Wanderson måste hitta tillbaka till målformen om Gais ska klättra i tabellen. Och brassen tycks onekligen ha tagit till sig budskapet. Efter tre minuter och tjugo sekunder gjorde han kvällens första mål. Framspelad av Mattias Lindström vrickade Wanderson in bollen på halvvolley bakom Mattias Hugosson i Geflemålet.

Gais fortsatte sedan dominera kraftigt, dock utan fler mål i den första halvleken. Men ledningen borde varit större - Pär Eriksson sumpade två riktigt bra lägen.

I andra halvlek utökade Gais ledningen direkt. 2-0 gjordes av Eyolfur Hédinsson på ett inlägg som rullade in under en klantig Hugosson. Och Gais fortsatte pressa ett riktigt blekt Gefle. 3-0 kom efter knappa timmen, också denna gång genom Wanderson.

Och brassen var inte klar där.

Med sex minuter kvar av ordinarie tid lyfter han bollen över eget huvud i Gefles straffområde och klipper till med högern när den dimper ner på andra sidan. Bollen studsar i marken och in i mål. Hattrick av Wanderson som därmed går upp i allsvensk skytteligaledning.

4-0 blev också slutresultatet och Gais ser inte ut som ett lag som slåss i bottenstriden. Med fortsatt spel av den här kalibern lär de också lyfta sig ur den inom kort.