Filmning - gav Elfsborg segern

Elfsborg med i guldracet - efter att Martin Ericssons straffmål sänkte Trelleborg.

Det kändes som en typisk 0-0 match mellan ett topp- och ett mittenlag utan mycket att spela för.

Elfsborg hade överlägset mest bollinnehav och Trelleborg bildade en stabil försvarsmur över 90 minuter.

Tillställningen fick sitt avgörande efter 73 spelade minuter - och Elfsborg är fortsatt med i racet om SM-guld.

Och situationen som föranledde den straff som Martin Ericsson tog vara på fram till 1-0 kommer att bli omdiskuterad.

Stefan Ishizakis filmning - den kan komma att avgöra guldstriden.

Försvarsspelaren Yousef Fakhro i Trelleborg vinner duellen med "Ishi" i en hemåtlöpning.

I momentet senare nuddar Fakhro Elfsborgs mittfältare som tydligt, väldigt enkelt, faller i straffområdet.

Domare Michael Lerjéus är inte sen med att peka på straffpunkten - och Elfsborg håller sedermera ut.

Segern på Vångavallen, 0-1 (0-0), sätter press på AIK som vid poängtapp mot Gefle inte längre har et tryggt avstånd till Boråslaget.

I övrigt var matchen inte mycket att hurra för.

Stefan Ishizaki var planens bästa spelare - men det som föranledde den avgörande straffsparken svärtar ner hans insats något.

Även landslagsmittfältaren Anders Svensson visade god form trots tufft landslagsmatchande de senaste dagarna.