- Foto: Bildbyrån

Två AIK-stjärnor jagas

Två av AIK:s mest färgstarka spelare, Ivan Obolo och Martin Mutumba, jagas av utländska klubbar. Argentina, Spanien och Turkiet nämns i sammanhanget.


Vad händer med AIK när transferfönstret öppnar efter nyår? Kommer de svenska mästarna att köpas sönder? Det är väl lite upp till AIK, någonting som sportchefen Björn Wesström brukar poängtera, men intresse finns för Ivan Obolo och Martin Mutumba.

Två turkiska klubbar har kontaktat AIK angående anfallaren Obolo, det påstås att den ena klubben är storklubben Fenerbahce. Wesström kan varken bekräfta eller dementera. Det har tidigare hetat att intresse finns från hemlandet Argentina för Obolo.

- Vi har kontrakt med honom ett halvår till och vi får se om vi väljer att sälja honom eller inte, säger Wesström till Eurosport.

Sportchefen berättar också att intresset för Obolo blivit större på sistone, sedan han åkt till Argentina på semester.

Mittfältaren Mutumba är alltså också intressant utomlands, skriver Expressen. Där ska det handla om Spanien och Turkiet.

- Det finns konkret intresse för Martin från två håll, så mycket kan jag säga. Från utlandet, säger Wesström till tidningen.

Den tekniske mittfältaren, som under året även fått chansen på topp med blandat resultat, har ett år kvar på kontraktet.

- Jag har hört att det finns intresse. Men just nu fokuserar jag bara på att ta AIK till Champions League, och träningen som börjar den fjärde januari, säger Mutumba.

Mutumba medger samtidigt att han är sugen på att spela i bättre väder och med bättre spelare än sig själv. Men han anser sig samtidigt ha ”mycket att bevisa i Sverige”.

Samtidigt skriver FotbollDirekt att Mutumba faktiskt inte har någon agent.

- Agenter jobbar bara för egen vinnings skull. Visst, det kanske finns någon enstaka bra men jag har bara dåliga erfarenheter av agenter, säger Mutumba.

- Lek med tanken att jag skulle få ett erbjudande från en storklubb. Då skulle jag ta reda på vad stjärnan i den klubben tjänar och säga, ''Ge mig hälften av vad han har''. Det behöver inte vara så komplicerat.

AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!