- Foto: Bildbyrån

Wanderson nära skriva på slavkontrakt

Anfallsstjärnan Wanderson var i januari nära att lämna Gais för Feyernoord. Men övergången stoppades på grund av det slavkontrakt som Gais bad Wanderson skriva på.


GÖTEBORG. Det var i januari som Gais-stjärnan Wanderson var på vippen att lämna för holländska storklubben Feyernoord. Men affären stoppades i allra sista stund och nu vet allmänheten varför.

TV4-sporten berättar om den dolda skandalden kring det kontrakt Wanderson erbjöds skriva på. Ska man tro kanalen försökte Gais att sälja sin brassestjärna till ett företag med agenten Oliver Cabrera som representant.

Det får FIFpro, den internationella spelarorganisationen, att fullständigt rasa.

- Spelaren skulle inte längre vara fri att välja klubb. Det är emot de mänskliga rättigheterna. Man kan kalla det ett slavkontrakt, säger Wil van Megen, chefsjurist för spelarorganisationen FIFPro till TV4.

Om Wanderson fått för sig att skriva på kontraktet skulle det ha inneburit att han blivit bunden till företaget i hela sju år. Men värst av allt: Westhill Group, företaget, skulle haft rätt att bestämma vilken klubb Wanderson skulle spelat för.

Men som om det inte vore nog hade anfallsstjärnan behövt betala ofattbara 19 miljoner kronor för att bryta kontraktet. Och enligt TV4 var Gais mycket väl medvetna om situationen, men klubbens fotbollsansvarige Tony Persson, försöker tysta ner händelsen.

- Vi hade sådana diskussioner men det blev inte av så jag tycker att det är ganska ointressant att diskutera, säger Persson.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!