Det ser mörkt ut för AIK, här i form av Martin Lorentzson.
Det ser mörkt ut för AIK, här i form av Martin Lorentzson. - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Bjudningarna sänkte AIK

Per Karlsson, Nils-Eric Johansson och Ivan Turina bjöd Trelleborg på tre mål de första 20 minutrarna.

AIK tappade viktiga poäng i bottenstriden när de åkte på stryk borta mot Trelleborg.

Och det var AIK själva som ordnade en blytung matchstart. Redan efter nio minuters spel rensade Per Karlsson bollen rakt i bröstet på Andreas Drugge, som dundrade in 1-0.

Nio minuter senare bjöd Nils-Eric Johansson på 2-0 när han misslyckades med en bakåtpass som Fredrik Jensen disciplinerat tog hand om.

I den tjugonde minuten fullbordade Solnalagets Ivan Turina bjudningarnas afton genom att släppa in ett långskott, som inte såg helt otagbart ut.

I andra halvlek utökade Skånelaget ledningen till 4-0 genom Haynes, innan AIK kunde reducera i 80:e minuten. Slutsiffrorna skrevs till 4-1.