Johnson får inte vara kvar i Gnaget.
1 av 2
Johnson får inte vara kvar i Gnaget. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
2 av 2
- Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN

BYE, BYE, DULEE: Skandalspelaren får sparken av AIK

”Båda parter är överens om att detta är den bästa vägen att gå”, säger sportchefen Jens Andersson.


Detta har hänt:

Dulee Johnson omhäktades under november, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som han träffade på en nattklubb den 26:e maj i centrala Stockholm.

Men det är knappast första gången spelaren gör sig hörd på ett negativt sätt. Tidigare i år väcktes misstankar om att han hade köpt sex från en prostituerad kvinna - men även den gången friades han.

STOCKHOLM. Under måndagen blev Dulee Johnson, 26, frikändes i tingsrätten från misstankarna om våldtäkt. Efter påtryckningar från både huvudsponsorn Åbro och supportergruppen Black Army valde Solnaklubben att sparka mittfältaren.

- Båda parter är överens om att detta är den bästa vägen att gå. Vi önskar Dulee lycka till i sin fortsatta fotbollskarriär, säger Jens Andersson till klubbens hemsida.

Under 2009, när AIK vann sitt senast SM-guld, var Johnson en av lagets viktigaste spelare. Nu har han troligen gjort sin sista match i Sverige.

- Jag önskar AIK lycka till i fortsättningen. Jag kommer aldrig att glömma AIK:s fans och 2009 när vi vann de dubbla gulden, säger han.

Fansen tackar den förre Häcken-spelaren för åren i klubben.

Tack för allt du bidragit med på planen, Dulee”, skriver signaturen FrappE på Gnagarforum.

Ett av Johnsons mål i AIK-tröjan

Alexander Lätt/Rasmus Emanuelsson

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!