Grym comeback för Wanderson do Carmo. - Foto: mikael fritzon / SCANPIX /

Magisk comeback för Wanderson do Carmo

Gais magiska brassar bäddade för en gedigen seger hemma mot Trelleborg.

GÖTEBORG. Wanderson do Carmos återkomst lockade nästan 7 000 betalande besökare till Gamla Ullevi för en bottenmatch mellan Gais och Trelleborg.

Den vandrande agenthärvan spelade från start trots att han fått begränsat med speltid det senaste halvåret. Och än mindre tid i matchtempo.

Men trots det något knackiga förutsättningarna levererade han direkt från start. Tillsammans med Alvaro Santos fick Gais till ett makalöst snabbt omställningsspel. I kombination med ett mindre effektivt försvarsspel från skåningarna stod det snabbt klart var de tre poängen skulle hamna.

Redan efter 15 minuter var den gamle anfallaren framme. Från nära håll kunde Santos sopa dit 1-0 efter en fin nickskarv från Wanderson.

Duon var sedan framme igen när matchen var drygt en halvtimme gammal. Och återigen var det hemvändaren Wanderson som serverade Alvaro Santos till ett nytt gyllene läge. Inte heller denna gång gjorde brassen något misstag.

Efter 60 minuters spel gjorde Mervan Celik 3-0. Men den här matchen kunde inte sluta utan att en viss brasse skulle få komma med i målprotokollet. Med endast sekunder kvar av matchen fick Wanderson chansen att sparka in sitt första mål för säsongen. Drygt 23 meter från mål drog han till med en lurig frispark som borrade sig in i vid den högra stolpen.

Resultatet skrevs till 4-0 och nu har Trelleborgs tränare Tom Prahl mycket att fundera över. Det bottentippade laget såg håglösa ut, saknade inspiration och motivation. Skåningarna har noll inspelade poäng efter två matcher - något måste ske och det snabbt.