Häcken vände och vann derbyt

Det blev seger för Häcken med 3-1 i Göteborgsderbyt.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (31) Tobias Hysén, 1-1 (48) Jonas Bjurström, 2-1 (55) Rene Makondele, 3-1 (64) Mathias Ranégie

Arena: Rambergsvallen

GÖTEBORG. Häcken var det starkaste laget i derbyt mot IFK Göteborg på Rambergsvallen.

Det var dock Blåvitts som tog ledningen. Sebastian Eriksson spelade fram den kvicke anfallaren Tobias Hysén som skruvade in bollen i det bortre hörnet.

I den andra halvleken kvitterade Jonas Bjurström. Mittfältaren drog till utifrån och fick en perfekt träff. Det stenhårda skottet kunde inte Markus Sandberg rädda.

Sex minuter fick John Chibuike frispark efter att ha blivit fälld av en försvarare. René Makondele klev fram och placerade in frisparken i krysset.

Hemmalaget fortsatte trycka på och den förre IFK Göteborg-spelaren Mathias Ranégie vände bort Adam Johansson och placerade in 3-1 efter att dryga timmen var spelad.

Det blev matchens sista mål och därmed inkasserade Häcken sin första trepoängare den här säsongen. Desto tungre är det för Blåvitt som ännu inte har tagit en poäng i Allsvenskan.