Stefan Alvèn tvingades bort på grund av dödshot riktade mot sig själv men även sin familj.
1 av 3
Stefan Alvèn tvingades bort på grund av dödshot riktade mot sig själv men även sin familj. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Hoten var signerade med "RÄTTVISA DFG", men det är fortfarande oklart om det var hela huliganorganet eller en ensam individ som står bakom brevet.
2 av 3
Hoten var signerade med "RÄTTVISA DFG", men det är fortfarande oklart om det var hela huliganorganet eller en ensam individ som står bakom brevet. - Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Stefan Alvén.
3 av 3
Stefan Alvén. - Foto: Ingvar Karmhed / SvD / SCANPIX

Difs sportchef lämnar efter hot från huliganer

Djurgårdens sportchef Stefan Alvén avgår efter intensiva hot.– Jag är förkrossad, säger Järnkaminernas ordförande.


Inte första gången det sker

Olyckligtvis var inte Stefan Alvén den förste som avgått från sin tjänst inom en fotbollsförening på grund av hot från ilskna huliganer.

Den 6 september 2010 valde Hammarbys dåvarande tränare, Michael Borgqvist, att lämna sitt uppdrag på grund av en eskalerande hotbild.

STOCKHOLM. Djurgårdens sportchef Stefan Alvén lämnar samtliga uppdrag inom klubben efter att han mottagit dödshot riktade mot honom och hans familj.

Enligt Djurgårdens hemsida ska brevet vara undertecknat "RÄTTVISAN DFG". Och i brevet står det klart och tydligt att Alvén måste lämna Dif innan matchen mot Halmstad "annars hotas både han själv och hans familj av repressalier."

Händelsen tynger ner hela föreningen som redan befinner sig i en minst sagt turbulent period. Och supportrarna är förkrossade.

– Jag känner mig fullständigt bedrövad av den här händelsen. Nu när vi äntligen skulle börja kämpa tillsammans igen så kommer det här som ett jävla slag i ansiktet, säger Järnkaminernas ordförande Mikael Nylander till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är så jävla hemskt att en tränare blir hotad på det här sättet. Ingen människa inom fotbollen ska någonsin behöva utstå hot, det är fan sjukt. Och det är hemskt att det är just Stefan Alvén som utsätts för det. Han har ett gigantiskt Djurgårdshjärta.

Hoten är polisanmälda och det råder enligt Djurgårdens pressmeddelande stor bedrövelse bland alla anställda över det som hänt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!