Michael Borgqvist avgår.
1 av 3
Michael Borgqvist avgår. - Foto: Bildbyrån
Hoten blev för mycket för Bajens huvudtränare.
2 av 3
Hoten blev för mycket för Bajens huvudtränare. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
3 av 3
- Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

Bajens tränare avgår efter hot

Hoten blev för mycket för Hammarbys tränare Michael Borgqvist.


STOCKHOLM. Det vägrar bli lugnt i Hammarby. Nu avgår lagets huvudtränare Michael Borgqvist med omedelbar verkan efter att ha fått allvarliga hot från ilskna supportrar.

– Det är fruktansvärt att det sker, säger klubbens avgående vd, Åsa Sånemyr, i ett pressmeddelande. Det är helt oacceptabelt med hot mot våra anställda. Det är mycket beklagligt att Micke känner sig tvingad att lämna sin tjänst och det är frustrerande att vi inte har instrument för att få bukt med den här typen av händelser.

Borgqvist kom till den krisdrabbade klubben inför den pågående säsongen. Det har verkligen inte varit enkelt för honom under sin tid i Bajen. Medan laget inte alls har presterat på topp har dessutom klubben skakats av en rad interna konflikter.

– Vi talades vid om det bara härom veckan och Micke var helt inställd på att slutföra sitt uppdrag 2010, men nu kände han sig tvungen att fatta det här beslutet av hänsyn till sin familj. Vi har haft väldigt begränsade resurser på grund av företagets ansatta ekonomi, så det har varit ett svårt arbete också för våra tränare, berättar Sånemyr.

Assisterande tränare Jesper Blomqvist fortsätter dock ända tills klubbens styrelse fattar ett nytt beslut.

/
/
/
Hot
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!