Rikard Norling ska leda Malmö FF mot laget där fansens kärlek ännu inte svalat.
Rikard Norling ska leda Malmö FF mot laget där fansens kärlek ännu inte svalat. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

AIK - MFF: Matchen som innehåller allt

Rikard Norling återvänder. Fansen har lanserat en samlingssajt kring läktarproblemen och lösningen på dem.


STOCKHOLM. Eftermiddagens match på Råsunda innehåller allt vi  älskar med svensk fotboll. En tränare som återvänder dit han fortfarande är älskad. Två föreningar med starka supportergrupper - som nu gjort till gemensam sak att stävja läktarproblemen.

Dessutom är det två klubbar som haft mängder med problem under säsongen.

Vi vet alla vad som har hänt. Vi vet alla vad som gick snett. Och nu har det alltså äntligen blivit dags för de båda föreningarna att göra upp, och slå ett slag för den positiva läktarkulturen.

På sajten Positivläktarkultur kan man läsa om hur fansen ska gå framåt. Och även spelarna känner samma känsla.

Kenny Pavey berättade för Nyheter24 om hur mycket supportrarna betyder.

– Jag skulle säga att det inte är något jätteproblem – men det är ett problem. När lag tappar poäng för något en enskild person gör så är det inte bra – en kille kan förstöra för alla andra på läktaren och för spelarna.

Nu är det alltså dags för spelarna, ledarna, supportrarna och alla runt om kring att njuta av det bästa med svensk fotboll. Stormatcher mellan toppklubbar som dessa.

Men det i särklass största som händer för dagen är självfallet Rikard Norlings återkomst. Älskad av Norra Stå ska han nu alltså leda Malmö FF till  seger mot just AIK. Fansen kommer att sjunga hyllningssånger innan match. Därefter handlar det endast om det egna laget.

AIK
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!