Tobias Hysén i närkamp mot Kalmars lagkapten Henrik Rydström.
Tobias Hysén i närkamp mot Kalmars lagkapten Henrik Rydström. - Foto: Paul Madej/SCANPIX
Ricardo Santos i närkamp med Erik Dahlin. Den förstnämnde var nära att bli målskytt i den 20:e minuten. - Foto: Paul Madej/SCANPIX
Kalmar krossade IFK Norrköping med 5-0 senast. Men när ett annant IFK, nämligen Göteborg, kom på besök nollades man på nytt. - Foto: Paul Madej/SCANPIX

Efter brakvinsten - Kalmar nollades igen

Kalmars islossning mot IFK Norrköping följdes upp med en ny nolla i målprotokollet.

Kalmars mardröm

Kalmar besegrade Blåvitt den 26 september 2009, men låt er inte luras av den vinsten. Faktum är att IFK är en ren och skär mardrömsmotståndare för smålänningarna. Sex förluster och en oavgjord på de senaste åtta försöken talar sitt tydliga språk.

Målskillnaden på de senaste fem mötena är rafflande 1-8 till göteborgarnas favör.

KALMAR. Chansen till en europaplats fanns fortfarande för de båda lagen inför dagens drabbning. Sju poäng skiljde upp till tredjeplacerade AIK, och det skulle krävas en vinst för att hänga på i racet. Något som tydligen var för mycket begärt för de båda lagen som delade på poängskörden efter 0-0.

Men det var hemmalaget som började bäst inför ett kokande Guldfågeln Arena. De rödklädda radade upp chanser och kunde med lite tur ha tagit ledningen i den 20:e minuten när Emir Nouris inlägg hittade fram till Ricardo Santos som skarvade bollen mot mål. IFK:s målvakt Erik Dahlin kunde dock, med viss möda, styra undan bollen till en hörna.

Jätteläge för Blåvitt

I den 74:e matchminuten var det sedan gästernas tur att bränna ett jätteläge. Teddy Bjarnason skulle bara raka in bollen från nära avstånd men lyckades på något mirakulöst sätt dra bollen utanför målburen. En lättad Erit Berisha i Kalmars mål kom undan med blotta förskräckelsen.

Med fyra minuter kvar av matchen drog Henrik Rydström på sig sitt andra gula kort för dagen och fick därav syna det blodfärgade kortet från Stefan Johannesson.

Sviten håller i sig

Kalmar har förtvivlat svårt att vinna mot just IFK Göteborg; på de åtta senaste mötena lagen emellan har smålänningarna endast mäktat med en seger. Dessutom är det fjärde gången på fem allsvenska matcher som smålänningarna nollas.