Demonstrationen från Sverigedemokraternas ungdomsparti tvingar Malmö FF att flytta fram matchstart till 11.00.
1 av 2
Demonstrationen från Sverigedemokraternas ungdomsparti tvingar Malmö FF att flytta fram matchstart till 11.00. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Matchen får inte starta efter klockan 11.00 på grund av att Malmöpolisen inte har resurser att agera ordningsmakt till båda tillställningarna.
2 av 2
Matchen får inte starta efter klockan 11.00 på grund av att Malmöpolisen inte har resurser att agera ordningsmakt till båda tillställningarna. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

SDU-protest flyttar på MFF - Djurgården

Malmöpolisen kräver att matchen mellan Malmö FF och Djurgården sparkas igång senast 11.00 den 15 oktober.


MALMÖ. Den uppskjutna matchen mellan Malmö FF och Djurgårdens IF ska, om inte en överklagan slås igenom, spelas den 15 oktober. Dock kräver polisen att matchen sparkas igång innan 11.00.

Detta på grund av en demonstration från Sverigedemokratisk ungdom, som polisen menar väntas locka mängder med motdemonstranter från hela Sverige.

– Polisen tillåter inte något annat. De har till och med strukit under senast 11.00 i sitt svar till oss, säger MFF:s sportchef Per Ågren till Sydsvenskan och fortsätter:

– Och det känns som ytterligare en bestraffning för oss.

Utöver SDU:s närvarande meddelar även partiets ungdomsförbund att det italienska partiet La Destra även ska närvara vid demonstrationerna.

/
SDU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!