Det var lite stökigt innan matchen drog igång. - Foto: SCANPIX
Hjalmar Jonsson gratuleras av Tobias Hysén efter det sena kvitteringsmålet.
5 av 8
Pontus Engbloms balja såg länge ut att bli drabbningens sista.
6 av 8
Men Mikael Stahre och hans Blåvitt fick det sista ordet och tryckte in kvitteringsmålet i den allra sista sparken.
7 av 8
Jonsson blev gästernas store hjälte.
8 av 8

Brandkaos när Blåvitt tystade AIK

Två personer fick föras till sjukhus på grund av en brand i AIK-klacken i samband med hatmötet mellan Gnaget och IFK Göteborg. Matchen slutade 1-1.

Så gick det i de andra matcherna

GIF Sundsvall - Syrianska 4-0

Häcken - Mjällby AIF 4-2

Elfsborg - IFK Norrköping 2-0

AIK - IFK Göteborg 1-1

SOLNA. Minst två personer fick föras till sjukhus efter att delar av AIK-klacken fattat eld i samband med hatmötet mellan AIK och IFK Göteborg.

Det var precis innan matchstart som både knallskott och rökbomber briserade samtidigt som bengaliska eldar tändes. Delar av klacken började dock brinna vilket tvingade huvuddomaren Jonas Eriksson att avbryta matchen och sedan ta ut spelarna från planen.

Enligt Canal Plus fick två personer föras till sjukhus. Den ene uppges ha fått brännskador medan den andra har fallskador.

Delad poäng

Efter tio minuter släcktes dock elden och matchen drog igång. En match som hemmalaget länge var på väg att vinna, efter att inhopparen Pontus Engblom gjort 1-0 i den 68:e minuten.

Men i den allra sista sparken fick Hjalmar Jonsson in kvitteringsmålet och såg till att Mikael Stahre, som var tillbaka på den gamla guldborgen Råsunda, och hans IFK Göteborg knep säsongens första poäng.

– Vi fick i alla fall med oss en poäng härifrån och det är oerhört viktigt, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre till Canal Plus.

"Jättestor besvikelse"

AIK-tränaren Andreas Alm var naturligtvis inte lika nöjd med krysset.

– Har man ledningen så länge är det inget att hymla om, tappar man poäng så mot IFK Göteborg, då är det en jättestor besvikelse, säger han till Canal Plus.