Hannes Stiller fixade trepoängaren med sina två mål.
Anfallaren satte två mål sent i den första halvleken.
Stiller var även nära sent i den andra halvleken. Men då missade han sin chans.

Pressat Blåvitt höll undan mot nykomlingen

I 20 minuter fick IFK Göteborg spela med en man mindre. Men trots att Åtvidaberg pressade hårt för att få till en kvittering, lyckades Blåvitt hålla undan och vinna.

IFK Göteborg - 2 - 1 - Åtvidaberg

Målskyttar, IFK Göteborg: 1-0 (41) Hannes Stiller, 2-0 (45) Hannes Stiller.

Målskyttar, Åtvidaberg: 1-1 (69) Jesper Arvidsson.

Varningar, Åtvidaberg: Magnus Eriksson, Tobias Nilsson.

Utvisningar, IFK Göteborg: Kjetil Waehler.

Domare: Andreas Ekberg.

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

GÖTEBORG. Med två snabba mål i den första halvleken såg Hannes Stiller ut att bli IFK Göteborgs store matchvinnare. Men då - med drygt 20 minuter kvar att lira - började Blåvitts tuffa helvete hemma mot nykomlingen Åtvidaberg.

– Jag ville att domaren skulle blåsa av, säger Mikael Stahre till Canal Plus direkt efter matchen.

Först visades försvararen Kjetil Waewhler ut efter att varnats för andra gången. Och bara minuten senare kunde dessutom bortalagets Jesper Arvidsson reducera till 1-2 efter att hemmamålvakten John Alvbåge tappat in bollen i mål. Ett mål som verkligen väckte liv hos Åtvidaberg.

Bortalaget tog över helt och hållet och gjorde allting för att pressa in det så viktiga 2-2-målet. Men trots det stora övertaget kunde hemmalaget hålla undan och knipa säsongens andra trepoängare.

Tredje raka förlusten: "Det biter"

Desto sämre är det dock för gästerna, som åkte på tredje raka förlusten.

– Det är klart att det biter. Vi får inga poäng och det är ju det allting handlar om, säger Åtvidabergs lagkapten Henrik Gustavsson till Canal Plus.