Sörum erkände att Helsingborg hade tur: "Vi har haft lite stolpe ut men nu fick vi stolpe in." - Foto: Robin Nordlund / SCANPIX
Helsingborg ligger nu fyra i tabellen medan Sundsvall parkerar på en tionde plats. - Foto: Robin Nordlund / SCANPIX
Thomas Sörum avgjorde för Helsingborg: "Jag behövde ett mål och fick det."
Thomas Sörum avgjorde för Helsingborg: "Jag behövde ett mål och fick det." - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Helsingborg vann sin tredje match för säsongen.
Helsingborg vann sin tredje match för säsongen. - Foto: Robin Nordlund / SCANPIX

Matchhjälten: "Jag behövde ett mål och fick det"

De regerande mästarna Helsingborg var på väg mot säsongens femte oavgjorda match när man gästade Sundsvall – men Thomas Sörum botade sin måltorka och kunde avgöra för Skånelaget i den 82:a minuten.

GIF Sundsvall–Helsingborg 0–1 (0–0)

0—1 Thomas Sörum (82).

Varningar, Gif Sundsvall: Kevin Walker. Helsingborg: Ardian Gashi.

Domare: Martin Strömbergsson, Gävle.

Publik: 2 503.

Gif Sundsvall (4—5—1): Oscar Berglund — Robert Lundström (Christian Brink 88), Marcus Danielsson, Stefan Ålander, David Myrestam — Roger Risholt, Kevin Walker, Fredrik Holster, Ari Freyr Skulason, Simon Helg — Pa Dibba (Johan Eklund 62).

Helsingborg (4—4—2): Pär Hansson — Emil Krafth (Jere Uronen 36), Loret Sadiku, Erlend Hanstveit, Erik Edman — Mattias Lindström (Alvaro Santos 80), Ardian Gashi, May Mahlangu, Rachid Bouaouzan — Thomas Sörum, Erik Sundin (Alfred Finnbogason 57).

SUNDSVALL. Förra årets giganter Helsingborg har börjat säsongen svagt. Inför bortamatchen mot Sundsvall hade de gjort sex mål på sju matcher och bara inkasserat tio poäng. På Norrporten Arena såg bortalaget ut att gå samma öde till mötes och spela sin femte oavgjorda match av åtta försök.

Faktum är att laget inte gjorde sig förtjänt av något mer. I första halvlek var – en för dagen småarg - Conny Karlsson uppe från tränarbänken och svor åt sina spelare vid några tillfällen. Båda lagen hade svårt att ta sig till några vassa målchanser på två kompakta försvar.

Den andra halvleken fortsatte i samma stil och det var ett slumpmål som fick avgöra matchen. När Sundsvalls Marcus Danielsson skulle – halvlamt – rensa bort bollen i straffområdet tog den på Thomas Sörum och gick i mål. Matchhjälten hymlade inte om att det var ett turligt mål när han skulle beskriva det för Canal plus efteråt.

Hjälte erkänner att laget hade tur

– Haha, ja. Den går via en försvarare och så får jag den på mig. Men det är skitsamma. Jag behövde ett mål och fick det.

Norrmannen – som gjorde sitt första mål för säsongen – kunde inte förneka att det hade varit rättvist om lagen delat på poängen på Norrport Arena.

– Vi har den tur vi behöver för att få tre poäng. Det betyder jättemycket. Vi har haft lite stolpe ut men nu fick vi stolpe in. Vi får satsa på fler sådana matcher.

För Helsingborg betyder vinsten att laget går upp på fjärde plats i tabellen. GIF Sundsvall ligger på tionde plats i tabellen.