Sjölund såg ut att bli matchhjälte.
Sjölund såg ut att bli matchhjälte. - Foto: Scanpix
Daniel Sjölund drog till på distans och gav hemmalaget ledningen med 1-0.
Daniel Sjölund drog till på distans och gav hemmalaget ledningen med 1-0. - Foto: Scanpix
Nytt kryss för Djurgården.
Nytt kryss för Djurgården. - Foto: Scanpix

Ännu en oavgjord match för Kryssgården

Nytt kryss för Djurgården efter sent tapp hemma mot Norrköping.

Djurgården-Norrköping

1-0 Daniel Sjölund (31)

1-1 Christoffer Nyman (85)

Domare: Johan Hamlin, Bro.

STOCKHOLM. Daniel Sjölund såg ut att bli matchhjälte mot Norrköping. Men gästernas Christoffer Nyman kvitterade till 1-1 med bara minuter kvar att spela och såg till att det, precis som mot Syrianska, blev en poäng för stockholmarna.

– De här matcherna är helt unika. När man leder med 1-0, det är som det är. Tror inte någon kan svara på varför vi spelar 1-1 så ofta, i så fall får den gärna komma och berätta det, säger tränaren Magnus Pehrsson till Canal Plus.

Båda lagen bjöd på ett fartfyllt anfallsspel i första halvlek. Norrköping skapade dock de bästa målchanserna i matchinledningen. Imad Khalili avancerade och avslutade med ett skott som Tommi Vahio lyckades rädda med en fin parad.

Daniel Sjölund såg dock till att Djurgården tog med sig 1-0 till pausvilan – med ett kanonskott. Sjölund drog till från distans och bollen dök ner vid målvaktens högra stolpe.

Fem minuter från full tid kvitterade dock Christoffer Nyman till 1-1. Och Djurgården spelade återigen oavgjort i allsvenskan.

– Jag såg ut att bollen kom ut till Smedberg så jag försökte söka främre ytan och där kom den, säger Christoffer Nyman till Canal Plus.

– Vi blir alldeles för passiva och gör inte det vi ska, säger Magnus Pehrsson till Canal Plus.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.