Färdigjublat i MFF-tröjan. Ranégie har skrivit på ett femårskontrakt med Udinese och blir lagkamrat...
1 av 2
Färdigjublat i MFF-tröjan. Ranégie har skrivit på ett femårskontrakt med Udinese och blir lagkamrat... - Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
... med den italienske landslagsstjärnan Antonio Di Natale.
2 av 2
... med den italienske landslagsstjärnan Antonio Di Natale. - Foto: AP/SCANPIX

Klart: Ranégie till Udinese

Målspottaren lämnar Malmö och blir lagkamrat med Antonio Di Natale i Udinese.


UDINESE/MALMÖ. Det ryktades om övergången redan under torsdagen. Nu är det klart att Malmö FF tappar stjärnanfallaren Mathias Ranégie till Udinese. 

Där blir han lagkamrat och konkurrent tlll den italienske landslagsmannen Antonio Di Natale. Den före detta Häckenspelaren har varit glödhet för Malmö den här säsongen och gjort tio mål på nitton matcher. Nu ska 28-åringen näta för "Bianconeri" tills han fyller 33 - Ranégie har nämligen skrivit på ett femårskontrakt enligt Udineses hemsida .

"Väldigt svårt att tacka nej"

Hur mycket MFF har fått för Ranégie är oklart, men det var tillräckligt bra för att Skånelaget skulle släppa anfallaren.

- När vi får ett bud i den klassen på en spelare som befinner sig där Mathias gör i karriären, då är det väldigt svårt att tacka nej, menar MFFs sportchef Per Ågren. Spelar du i MFF är du under konstant bevakning och vi får förfrågningar hela tiden. Den här gången valde vi att acceptera när vi summerade ihop det. Det är en bra chans för Mathias och vi gör en bra affär i ett skede där vi redan fyllt på med en anfallare, säger Ågren till klubbens hemsida.

Sedan tidigare har de värvat Tokelo Rantie som gjorde mål i sin debut mot Sundsvall.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.