Missen som kan bli guldvärd? Makondele skulle fått 1-0 i den 22:a minuten - men målet blev bortblåst för en felaktig offside. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyran
Jonas Bjurström blev utvisad i den 63:e minuten. Även det en ödesdiger händelse för de gulsvarta. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Häckens målskytt Martin Ericsson (längst till höger) var riktigt förbannad på linjedomaren missen på Makondeles mål: "Hur kan han missa när IFK-spelaren står intill?" - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Hannes Stiller (mitten i klungan till höger) satte 1-1-målet som kostade Häcken två viktiga poäng. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyran

Domarmissen som kan kosta Häcken guldet

Linjedomaren Daniel Gustavsson kan ofrivilligt ha dömt bort Häcken från sm-guldet. En offside-miss kostade de gulsvarta segern: "Det får inte hända."

IFK Göteborg - BK Häcken 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Martin Ericsson (35), 1-1 Hannes Stiller (71).

Varningar, IFK: Pontus Farnerud, Emil Salomonsson, Mattias Bjärsmyr, Kjetil Waehler.

Varningar, Häcken: Jonas Bjurström (utvisad efter två varningar).

Publik 10 333 (Gamla Ullevi, Göteborg).

Övriga resultat

Syrianska - Malmö FF 0-2 (0-1)

Djurgården - Mjällby 0-1 (0-0)

IFK Norrköping - Gais 7-2 (4-1)

GÖTEBORG. Derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken slutade 1-1 - men matchen avgjordes redan i den 22:a matchminuten. Det var nämligen då som linjedomaren Daniel Gustavsson helt felaktigt vinkade av René Makondele för offside. Dessförinnan hade Makondele enkelt placerat in bollen i mål och ett 1-0-mål - trodde han.

Lagkamraten Martin Ericsson var ordentligt förbannad efter händelsen.

- Jag förstår inte hur man kan missa när spelaren (i IFK Göteborg, red. anm.) står precis intill domaren, det får inte hända, säger Ericsson, som själv stänkte in 1-0-målet i den 35:e minuten, till C More.

Utvisning bjöd in IFK i matchen

När sedan Jonas Bjurström blev utvisad efter att ha ådragit sig sitt andra gula kort i matchen i den 63:e matchminuten kunde "Blåvitt" äta sig tillbaka in i matchen.

- Det blir jobbigt för oss efter utvisningen, naturligtvis. Det var en tungsprungen plan och vi hade tänkt göra några andra byten, men fick tänka om när Bjurström visades ut, säger Häcken-tränaren Peter Gerhardsson till C More.

Hannes Stiller kunde från ett fritt läge kvittera i den 71:a minuten. Därmed blev domarmissen ödesdiger för Häcken, som missade att återta serieledningen från Elfsborg. Med fem omgångar kvar är Hisingslaget två poäng efter boråsarna.

/
/
/
/

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.