Keene hjälpte en tant som ramlade med sin cykel och bröt nyckelbenet.
1 av 3
Keene hjälpte en tant som ramlade med sin cykel och bröt nyckelbenet. - Foto: BildbyråŒn / MARCUS ERICSSON
Keene hämtade bland annat filtar och ett paraply för att hålla kvinnan varm.
2 av 3
Keene hämtade bland annat filtar och ett paraply för att hålla kvinnan varm. - Foto: Bildbyrån
"Jag hoppas min mormor hade fått samma hjälp", säger Djurgårdsspelaren.
3 av 3
"Jag hoppas min mormor hade fått samma hjälp", säger Djurgårdsspelaren. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson

Djurgårdens gentleman – en räddare i nöden

Veckans vardagshjälte är James Keene. Djurgården hjälpte en äldre kvinna som ramlade på sin cykel och bröt bland annat nyckelbenet: "Hoppas att min mormor hade fått samma hjälp."


STOCKHOLM. När den äldre damen Birgitta Moreau var ute cyklade på tappade hon kontrollen över styret mot en trottarkant. Hon slog sig blå över stora delar av kroppen och bröt dessutom nyckelbenet. Flera välvilliga själar hjälpte tanten – bland annat Djurgårdens anfallare James Keene

– Jag sprang fram direkt för att hjälpa henne. Det verkade som att hon hade slagit sig i huvudet och var ganska chockad. Det regnade och var kallt ute, så jag gav henne min jacka, berättar han för tidningen Mitt i Östermalm. 

"Jag hoppas min mormor hade fått samma hjälp"

Men hjälpen från Keene slutade inte där. Han hämtade ett paraply och filtar för att värma Birgitta.

– Vi väntade med henne i 45 minuter tills ambulansen kom. Jag var ganska kall, då jag bara stod i t-shirt, men det var det värt. Jag hoppas bara att min mormor hade fått samma hjälp om hon hade slagit sig, säger Keene. 

Efter omständigheterna klarade sig Birgitta bra – men hon kommer lämna cykeln hemma i fortsättningen.

– Värmen alla visade var fantastisk. Jag vill verkligen säga tack till alla som fick mig att känna mig så trygg trots att det var jobbigt det som hände. Gärdet (i Stockholm) är en underbar plats att bo på, men jag kommer nog aldrig att cykla igen, berättar hon för Mitt i Östermalm.   

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.