Nja, det har inte riktigt gått som planerat för IFK Göteborg och Kjetil Waehler.
1 av 5
Nja, det har inte riktigt gått som planerat för IFK Göteborg och Kjetil Waehler. - Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix
Här satsar den gode norrmannen lite fel.
2 av 5
Här satsar den gode norrmannen lite fel. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
Depp, depp, depp.
3 av 5
Depp, depp, depp. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
Nickduell mot bollen.
4 av 5
Nickduell mot bollen. - Foto: Adam Ihse/Scanpix
Här lägger Waehler energin på lite fel saker.
5 av 5
Här lägger Waehler energin på lite fel saker. - Foto: Jens Lstrade/Scanpix

"Du kanske inte är kvalificerad att göra analyser"

Magasinet Offside tog ut säsongens floppelva. På en av mittbacksplatserna återfanns IFK Göteborgs Kjetil Waehler. Något han inte verkar uppskatta sådär jättemycket.


Anders Bengtssons motivering till Kjetil Waehlers plats i floppelvan

"36-åringen värvades till Blåvitt av Håkan Mild, som hade spelat med norrmannen i Wimbledon 11-12 år tidigare. Han skulle vara ledaren som styrde upp försvarsspelet. Istället blev han spelaren som symboliserade IFK Göteborgs trubbighet. Långsam som få. Står annars för ett av säsongens stora mysterier. Waehler hävdade att han fått en sten kastad på sitt ben under uppvärmningen på Stockholms Stadion, vilket ledde till att han inte kunde starta matchen. Djurgårdens funktionärer, samt säkerhetspersonalen, letar fortfarande efter stenen."

GÖTEBORG. I ett mail, skickat från sin iphone, går Kjetil Waehler till attack mot Anders Bengtsson på Offside för att Bengtsson plockat ut Waehler i sin floppelva för säsongen.

"Jag kan tyvärr inte vara mer oenig. Jag vet inte om du har kollat på IFKs matcher den här säsongen eller om du tagit "helheten" och försöker hitta någon att kritisera".

Waehler ifrågasätter också det mesta kring Anders Bengtssons arbetssituation.

"Du lägger kanske inte ned så mycket tid på ditt jobb. Du kanske inte är kvalificerad till att göra analyser heller, vad vet jag?", skriver Waehler från sin iphone.

Han ger sedan förslag på matcher som Bengtsson ska kolla på och kanske omvärdera sin uttagning i floppelvan. Waehler är dock noggrann med att inte välja ut för många matcher, då han, som sagt ovan, inte vet hur mycket tid Bengtsson lägger på sitt jobb.

Angående IFK Göteborgs insats som lag under säsongen tycker Waehler att de fått mer balans i laget nu på slutet och att han hoppas på en guldsäsong nästa år. Mailet avslutas med "Ha en bra dag, vänlig hälsning Kjetil Waehler".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.