Andreas Johansson är tillbaka i Djurgårds-tröjan.
1 av 3
Andreas Johansson är tillbaka i Djurgårds-tröjan. - Foto: Jonatan Qvist / Nyheter24
Nyförvärvet Jesper Andersson tillsammans med Daniel Malmgren, Magnus Pehrsson och Erton Fejzullahu.
2 av 3
Nyförvärvet Jesper Andersson tillsammans med Daniel Malmgren, Magnus Pehrsson och Erton Fejzullahu. - Foto: Jonatan Qvist / Nyheter24
Tre nya spelare presenterades, en av dem var den unge argentinaren Luis Solignac.
3 av 3
Tre nya spelare presenterades, en av dem var den unge argentinaren Luis Solignac. - Foto: Jonatan Qvist / Nyheter24

Nyförvärvet: "Nu ser jag fram emot spel på Stadion"

Andreas Johansson är klar för Djurgården. Han tar med sig åtta år av erfarenheter hem till klubben han vann SM-guld med. Erfarenhet han hoppas kunna inspirera resten av laget.


Andreas Johansson om...

... Dagens Djurgården:

– Det känns intressant, finns många spännande spelare i laget. Känns kul att vara med i det här. 

– Djurgården är ju ett mitten- eller bottenlag som det varit de sista fem åren. Men det känns som att det är något på gång sakta men säkert.

... Djurgården som han minns det:

– När jag var här senast vi hade otroligt profilstarka människor, vi var otroligt många vinnartyper och det var ett topplag. Det är inte riktigt samma dif nu dom då men jag vill vara med på det här och den uppbyggnad som sker just nu.

... Om att förlänga sitt nya tvåårskontrakt:

 – I min ålder tänker man inte längre än sex månader. Så långt har jag inte tänkt än.

STOCKHOLM. På måndagen stod det klart att Andreas Johansson återvänder till Djurgården. Efter lite drygt åtta år ute i Europa kände han att det var dags att söka sig hemåt.

– När det kom på tal så kändes det som den bästa lösningen, säger "Adde" till Nyheter24.

Var det en självklarhet att återvända till Djurgården?

– Ja det var det, skulle det vara Sverige så var det självklart.

Förändrat sitt spel

Andreas som nu är 34 år gammal talade mycket om hur han har förändrat sitt spel efter åren i Europa. Från att vara en spelare som ligger högt upp i anfallszon till en mer tillbakadragen mittfältare som finns med i speluppbyggnader. Tränaren Magnus Pehrsson har tränat Johansson i Danmark och vet vad han kommer att bidra med till Djurgården.

– Hans passningspel och hans självförtroende, önskan att ha mycket boll och sätta andra i rörelse. Det är något vi saknat. Här har vi en spelare som kan få med det i vårt spel också, säger Pehrsson.

Andreas själv tror även att hans erfarenhet från spel i europeiska ligor och Champions League kommer att bidra till truppen.

– Det är klart att man burit med sig ganska mycket erfarenhet och sådär. Det tror jag på något sätt kan vara skönt att ha i laget för de andra. Och jag kan bara gå i bräschen och liksom göra det jag är bra på och hoppas att det kan smittas av sig.

"Allt har sin gång"

Djurgården kommer att spela sina första sju matcher nästa säsong på Stadion, sedan flyttar laget sina matcher till nya Tele2 Arena. För 34-åringen som upplevt många stora minnen på Stadion känns flytten till Tele2 Arena en smula vemodig.

– Allt har sin gång och det är klart att förnyelse är oftast till det bättre, säger han och fortsätter:

– Det är i viss mån alltid så när man lämnar något som är så förknippat med Djurgården som Stadion är. Klart att det i viss mån är vemodigt men det kommer alltid nya saker som är spännande, säger han.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.