Ivan Turina tjänar mest i AIK och hela allsvenskan. 3 789 700 kronor håvar han in.
1 av 4
Ivan Turina tjänar mest i AIK och hela allsvenskan. 3 789 700 kronor håvar han in. - Foto: Leif R Jansson/Scanpix
Turina är nöjd med sin och AIK:s säsong.
2 av 4
Turina är nöjd med sin och AIK:s säsong. - Foto: Bildbyrån
Europaspelet har gjort att AIK gör sin längsta säsong någonsin.
3 av 4
Europaspelet har gjort att AIK gör sin längsta säsong någonsin. - Foto: Bildbyrån
I intervjun hyllar han AIK:s fans och stödet han har fått på Råsunda.
4 av 4
I intervjun hyllar han AIK:s fans och stödet han har fått på Råsunda. - Foto: Bildbyrån

Turinas hyllning till AIK-fansen: "Mest av allt var jag stolt"

AIK:s säsong har varit rekordlång. Med lite perspektiv på säsongen ger Ivan Turina sin bild av året - och fansen.


Om vinnarna:

Turina är nöjd med AIK:s insatser i år. De nådde inte riktigt hela vägen fram i allsvenskan. 

I stället blev det Elfsborg som fick lyfta Lennart Johanssons-pokal.

– Jag säger fortfarande att Elfsborg förtjänade den här titeln. De hade ett riktigt bra lag i år, välbalanserat men starkast på mittfältet och jag tror det blev avgörande i långa loppet. Malmö och Häcken imponerade, men jag vill också lyfta fram Helsingborg och Norrköping, och faktiskt också IFK Göteborg. De hade sina problem under säsongen och försvann rätt snabbt från guldracet. Men vem i allsvenskan kan bara åka till Olympia eller Ullevi och hämta tre poäng?

STOCKHOLM. Ivan Turina må vara allsvenskans dyraste spelare. Men han är en av de stora anledningarna att AIK gått bra i ligan och Europa League. AIK:s rekordlånga säsong är nu äntligen över och spelarna får gå på en välbehövlig semester.

– Skyll på mig för att alla är så trötta här, säger Turina till Fotbolldirekt.

Trivs i AIK

I intervjun berättar kroaten om hur väl han trivs i AIK.

– Vi är verkligen riktiga polare. Killarna hänger med varandra, drar på lunch tillsammans, har långa fotbollsdiskussioner... vi bryr oss verkligen om varandra.

Sista matchen på Råsunda är spelad. Turina erkänner att det finns ett vemod i honom efter att ha förlorat det sista skådespelet mot Napoli. Men han hyllar ändå fansen som stöttat AIK under hela säsongen.

– Mest av allt var jag stolt. Stämningen på läktarna var grym rakt igenom hela säsongen, men slutet var bara helt fantastiskt. Malmö-matchen är oförglömlig, alla känslor som kom fram där. Och så Napoli-matchen på det ja, men där har jag en lite bitterljuv känsla faktiskt. Jag är ledsen att vi förlorade, ett oavgjort resultat hade sett så mycket bättre ut och vi hade fortfarande haft en chans på avancemang inför sista matchen mot Dnipro, det hade varit så mycket roligare för fansen, säger Ivan Turina till Fotbolldirekt.


/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

1 timme sedan

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.