Kennedy fick rätt mot Magnus Pehrsson och de andra.
1 av 3
Kennedy fick rätt mot Magnus Pehrsson och de andra. - Foto: SCANPIX / Montage
Igboananike hör numera hemma i AIK - Djurgårdens värsta rival.
2 av 3
Igboananike hör numera hemma i AIK - Djurgårdens värsta rival. - Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån
Han känner sig mentalt starkare efter konflikten.
3 av 3
Han känner sig mentalt starkare efter konflikten. - Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Klart: Dif gjorde fel som frös ut Kennedy

Anfallaren Kennedy Igboananike, 22, frystes ut av Djurgården och fick bara träna med U19-laget. Nu har klubben dömts.


Ur domen

”Skiljenämnden fastställer att ­Djurgården Elitfotboll AB, ­genom att under våren 2012 placera Kennedy Igboananike i U19-truppen och därigenom satt press på honom att lämna klubben, har gjort sig skyldigt till kontraktsbrott av väsentlig betydelse som berättigat ­Kennedy Igboananike att säga upp sitt spelaravtal med Djurgården med omedelbar verkan enligt § 8.1 i spelar­avtalet samt berättigar honom att kräva skadestånd för den skada som han orsakats på grund härav.”

STOCKHOLM. Trots att han varit en av lagets bästa anfallare frystes Kennedy Igboananike ut av sin klubb Djurgården i början av 2012. Detta bland annat efter att han vägrat dyka upp på en match med U21-laget. När säsongen var över gjorde han klart för värsta rivalen AIK.

Nu står det klart att Dif gjorde fel när de skickade Igboananike till U19-laget där han fick träna. Skiljenämnden har fastställt att klubben gjort sig skyldig till kontraktsbrott.

– Mycket skönt. Det har varit en jättejobbig situation för honom och jag vet att han inte har mått bra, säger anfallarens agent Innocent Okeke till Aftonbladet.

"Mentalt stark"

Igboananike själv vill inte prata om Djurgården överhuvudtaget. Men menar ändå att han blivit starkare av konflikten som pågått i tio månader.

– Jag känner mig mentalt stark nu. Jag tror på mig själv och det jag kan, säger han till Aftonbladet.

Lagkamraterna vittnade

För Dif:s del innebär domen ingen kostnad - de och Igboananike själv delar på rättegångskostnaderna - men de ska nu se över hur de arbetar i framtiden. Managern Magnus Pehrsson är förvånad.

– Vi har hela tiden fått vägledning av Arbetsgivaralliansen och trott att vi har gjort rätt. Nu när vi har förlorat domen är det bara att dra lärdomar och se vad det blir för konsekvenser i framtiden, säger han till Aftonbladet.

Under processen i skiljenämnden kallades de gamla lagkamraterna Jani Lyyski och Yosif Ayuba, som också skickats till U19-laget, in som vittnen.

/
/
Dif
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!