Mohamed Bangura har hotats av AIK-anhängare och nu anklagar Elfsborg AIK för att ha hällt bensin på elden.
1 av 6
Mohamed Bangura har hotats av AIK-anhängare och nu anklagar Elfsborg AIK för att ha hällt bensin på elden. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Elfsborgs ordförande Bosse Johansson: "Jag tolkar att det finns de som har ett syfte med att sprida felaktig information".
2 av 6
Elfsborgs ordförande Bosse Johansson: "Jag tolkar att det finns de som har ett syfte med att sprida felaktig information". - Foto: Bildbyrån / Daniel Stiller
AIK:s sportchef Jens T Andersson håller dock inte med: "När han gjorde sitt val och gick till Elfsborg så var min uppfattning att hans AIK-status skulle sjunka ganska drastiskt".
3 av 6
AIK:s sportchef Jens T Andersson håller dock inte med: "När han gjorde sitt val och gick till Elfsborg så var min uppfattning att hans AIK-status skulle sjunka ganska drastiskt". - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Förre AIK:aren Stefan Ishizaki tycker inte om att Bangura har utsatts för hot: "Man blir äcklad".
4 av 6
Förre AIK:aren Stefan Ishizaki tycker inte om att Bangura har utsatts för hot: "Man blir äcklad". - Foto: BildbyrŒån / Arne Forsell
"Sanningen är att han har bidragit med många miljoner till AIK", säger Elfsborgs Jon Jönsson.
5 av 6
"Sanningen är att han har bidragit med många miljoner till AIK", säger Elfsborgs Jon Jönsson. - Foto: BildbyrŒån / Marcus Ericsson
Frågan är hur Bangura hanterar hoten och trakasserierna från AIK:s fans?
6 av 6
Frågan är hur Bangura hanterar hoten och trakasserierna från AIK:s fans? - Foto: SCANPIX SWEDEN

Elfsborg: AIK bygger upp hat mot Bangura

Mohamed Bangura, 23, har blivit ett hatobjekt för AIK:are efter flytten till Elfsborg. Efter trakasserier och hot rasar Elfsborg mot AIK för att hälla bensin på elden:– Det är extra olyckligt i en så här känslig affär, säger Elfsborgs ordförande till Aftonbladet.


Banguras tid i AIK

Spelade matcher: 52.

Antal mål: 19.

Antal assist: 6. 

BORÅS/STOCKHOLM. För en vecka sedan blev det officiellt att Mohamed Bangura kommer att spela i Elfsborg nästa säsong. En affär som har retat gallfeber på AIK:s fans. Bojan Djordjic hävdar i ett blogginlägg att Bangura hade kunnat gå till AIK om att han bara ville – men valde Champions League-möjligheten och pengarna i Elfsborg i stället.

Efter övergången gick AIK ut på klubbens hemsida och förklarade varför de inte kunde låna Bangura även nästa säsong av Celtic.

– Det handlar om en affär där det krävs mer pengar för att låna Mohamed av Celtic än vad vi under min tid i klubben lagt på enskilda spelarköp, sa AIK:s sportchef Jens T Andersson då.

"Summorna stämmer inte"

Något som har fått Elfsborg att rasa. 

– Många av de summor som nämnts och skrivits om stämmer inte alls. De har varit dubbelt så stora i förhållande till de verkliga beloppen. Jag tolkar det att det finns de som har som syfte att sprida felaktig information, säger Elfsborgs ordförande Bosse Johansson till Aftonbladet.

Anledningen till att de svenska mästarna reagerar på AIK:s sätt att sköta affären är enligt Aftonbladet att Bangura har utsatts för både hot och trakasserier från AIK-anhängare. Han ska bland annat ha behövt rensa sin Facebook-sida på en mängd grova påhopp och hot.

AIK-anhängare skriver bland annat: "hoppas maestro klipper dina ben i första matchen så att du är borta säsongen ut. bang bang judas". Eller: "Prostituerad plastneger... Den banderollen måste upp i borås....". Ett tredje exempel är: "You can fuck off you are not welcome in AIK anymore you moneywhore... Hope you break both legs in first match".

Men AIK:s sportchef tycker inte att klubben har agerat felaktigt efter övergången.

– Jag vet inte vad han utsatts för så det är svårt att kommentera. När han gjorde sitt val och gick till Elfsborg så var min uppfattning att hans AIK-status skulle sjunka ganska drastiskt, säger Andersson till Aftonbladet

"Det gör mig äcklad"

Guldhjälten Stefan Ishizaki, som själv har spelat i både AIK och Elfsborg, tycker inte om det Bangura har utsatts för.

– Alla har rätt till en åsikt, men när det övergår till hot går det för långt. Det gör mig äcklad, säger han till Aftonbladet.

Även Elfsborgs mittback Jon Jönsson tycker att AIK har betett sig dåligt i situationen.

– De vill förklara sig, men det slutar med att de hänger ut spelaren och framställer Bangura i dåliga dager när sanningen egentligen är att han bidragit med många miljoner till AIK.

Kolla klippet för att se Banguras mål mot PSV i Europa League.


/
AIK
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

1 timme sedan

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

2 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.