1 av 11
2 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
3 av 11
- Foto: © Bildbyrån / BILDBYRÅN
4 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
5 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
6 av 11
- Foto: © Bildbyrån / BILDBYRÅN
7 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
8 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
9 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
10 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
11 av 11
- Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN

AIK-supportrarnas hat mot Mohamed Bangura

"Bangura har sålt sig som en hora". AIK-supportrarna överöste Mohamed Bangura med hatramsor till följd av den infekterade övergången till Elfsborg.


Elfsborg–AIK 2–2 (0–0)

0–1 Nabil Bahoui (53)

1–1 James Keene (55)

1–2 Henok Goitom (61)

2–2 James Keene (75).

BORÅS. Dagens hetaste allsvenska match ägde rum i Borås.

Hemmalaget Elfsborg tog emot AIK och snacket på förhand kom mångt och mycket att handla om en enda spelare: Mohamed Bangura, tidigare i AIK men numera i Elfsborg.

En infekterad övergång som har skapat stort vrede bland AIK-supportrarna.

Mohamed Bangura började på bänken men i 78:e minuten ersatte han Lasse Nilsson vid ställningen 2-2. Borås Arena intog en sällan skådad ljudkullis signerad de tillresta AIK-supportrarna. Enligt C More noterades då en ljudnivå på hela 109 decibel – högst på alla arenor i premiäromgången. 

Nära att avgöra

Solnalagets supportrar skanderade "Du kan dra åt helvete" och att "Bangura har sålt sig som en hora". Man passade senare på att kasta in saker på planen – riktade mot Bangura.

Mot slutet av matchen hade Bangura flera bra lägen – bland annat en cykelspark i minut 87 – att vinna matchen åt Elfsborg men förblev mållös.

"Känslosamt"

Efteråt lyfte Bangura på axlarna angående hatet från AIK-fansen.

– Det är bara kul, jag ler bara åt det. Jag kan bara njuta av det. Det var känslosamt men jag måste bara le åt det. Jag visste att det skulle vara så här, säger Bangura i C More – och får sedan en kram av AIK-anfallaren Henik Goitom.

AIK-tränaren Andreas Alm noterade det enorma trycket på läktaren.

– Vi vann den matchen som var på läktaren men lyckades in hålla 2-1-ledningen. Men vi är igång i alla fall, konstaterade Alm i C More.

I stället blev det James Keene som med sina två mål tog revansch efter att ha blivit ratad av Djurgården och återvänt till Elfsborg.

– Härligt för James med två fina mål, myste Elfsborgstränaren Jörgen Lennartsson.


/
AIK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

1 timme sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

1 timme sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.