Inför matchen mot Elfsborg hade en supporterbuss hyrt in en strippa inför resan.
1 av 4
Inför matchen mot Elfsborg hade en supporterbuss hyrt in en strippa inför resan. - Foto: Scanpix/Privat
Black Armys ordförande, Daniel Wilhelmsson, tycker att det var ett "skönt initiativ".
2 av 4
Black Armys ordförande, Daniel Wilhelmsson, tycker att det var ett "skönt initiativ". - Foto: SCANPIX/Black Army
Vissa i bussen tog även bilder med sina kameror. Några bilder hamnade på Facebook.
3 av 4
Vissa i bussen tog även bilder med sina kameror. Några bilder hamnade på Facebook. - Foto: Privat
Thomas Edselius, vd för AIK.
4 av 4
Thomas Edselius, vd för AIK. - Foto: Lars Pehrson / SvD / SCANPIX

AIK efter strippskandalen: "Hos oss är alla välkomna"

I går hyrde en buss med AIK-supportrar in en strippa inför resan till Borås – "något måste man ha för att roa sig med", sa Black Armys tidigare ordförande, nuvarande pressansvarige Daniel Wilhelmsson.
– Vi kan inte selektera vilka fans vi ska ha, säger AIK:s vd Thomas Edselius.


Så sa Daniel Wilhelmsson:

"Det är inte så vanligt men det är väl ett skönt och trevligt initiativ?"

"Är det en buss full av polare där alla är över 18 år, varför inte. Då är det klockrent. Det beror på vilka premisser det sker."

"Tänk på att det är många timmar i bussen och något måste man ha att roa sig med:"

Efter att Nyheter24 avslöjade att en buss med AIK-supportrar i går hyrt in en strippa under resan till bortamatchen i Borås har stora diskussioner blossat upp, främst kring Daniel Wilhelmssons uttalande, då han sagt till Nyheter24 att det var ett "skönt initiativ".

AIK:s vd Thomas Edselius vill inte ge några kommentarer kring själva händelsen, men säger att de inte kan välja vilka fans de har. 

– Vi kan inte säga hur våra supportrar ska bete sig, då är vi farligt ute. Vi är allmänna idrottsklubben, och hos oss är alla välkomna. 

Carina Ohlsson, ordförande för Sveriges kvinno- och tjejjournens riksförbund, SKR, skrev i ett uttalande på deras hemsida tidigare i veckan att hon just nu jobbar särskilt i ett projekt med AIK fotboll. De diskuterar huvudsakligen värdegrundsfrågor kopplade till våld, sättet att se på kvinnor, manlighetsnormer och värderingar. 

Sätter den här händelsen käppar i hjulen för er? 

– Självklart slår det väldigt fel. Jag var nyligen i New York på FN:s kvinnokommission och tog då upp att AIK inte är laget som är mest känt för jämställdhet, supporterkulturen upplevs inte som den mest fredliga, och det är vi medvetna om, säger hon till Nyheter24.

Om Wilhelmssons uttalande att det kan vara lämpligt för att roa sig i bussen säger hon så här: 

– Det är jättetråkigt. Förödande för fotbollen. Jag tycker att det borde räcka med att diskutera hur matchen kommer att se ut, istället för att göra något sådant. Ska det behöva vara någon som ställer sig upp och klär av sig för att roa? 

Det har även varit diskussioner på twitter kring ämnet. 

"Vi jobbar mot sexism"

Sofia B Karlsson, som jobbar som projektledare för jämställdhetsfrågor på AIK fotboll, säger att det här är beteenden som projektet jobbar för att komma bort från. 

– Det som hände är inte i linje med AIK fotbolls värdegrund. Vi jobbar mot sexism, och det här är ett sådant exempel som AIK fotboll inte vill kopplas till. I vårt nya projekt, som främst riktar sig mot ungdomstränare, är målet att alla ska känna sig välkomna, och att vi ska lyfta frågor som sexism, homofobi, våld med mera. 

/
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.