Flera allsvenska stjärnor besöker Folkets hus i Rinkeby under torsdagen.
1 av 4
Flera allsvenska stjärnor besöker Folkets hus i Rinkeby under torsdagen. - Foto: Privat/Scanpix
Henok Goitom är en av de tre spelarna som besöker Folkets hus i Rinkeby.
2 av 4
Henok Goitom är en av de tre spelarna som besöker Folkets hus i Rinkeby. - Foto: © BildbyrŒn / Marcus Ericsson
Bojan Djordjic är också en av dem.
3 av 4
Bojan Djordjic är också en av dem. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Martin Mutumba likaså.
4 av 4
Martin Mutumba likaså. - Foto: © BildbyrŒn / MARCUS ERICSSON

AIK-stjärnorna ska till "orten" – för att hänga med ungdomar

Henok Goitom, Martin Mutumba och Bojan Djordjic värnar om platserna där de växte upp. Därför ska de nu hänga med ungdomar i Rinkeby.– Vi vill på ett naturligt sätt träffa ungdomarna, säger Goitom till Nyheter24.


Besöket

Plats: Folkets hus, Rinkeby.

Tid: 18:00.

De kommer: Henok Goitom, Martin Mutumba och Bojan Djordjic.

STOCKHOLM. Under torsdagen besöker tre av allsvenskans största profiler Folkets hus i Rinkeby – Henok Goitom och Martin Mutumba från AIK samt Bojan Djordjic, tidigare AIK, nu i Brommapojkarna. Planen är att besöka de förorter i Stockholm som spelarna själva kommer från och träffa ungdomar. 

De har tidigare varit aktiva i liknande arrangemang. Bland annat har Henok Goitom och Bojan Djordjic varit med och startat fotbollslaget Kista Galaxy, där huvudpelarna var respekt, disciplin och glädje samt att laget hjälper spelarna med deras skolgång. 

Ska kännas naturligt

Till skillnad från flera tidigare arrangemang är agendan för torsdagens besök – ingen särskild. Det handlar bara om att mötas på samma nivå som ungdomarna. 

– Vi håller det ganska enkelt, vi vill inte att det ska vara någon föreläsning. Vi vill på ett naturligt sätt kunna träffa ungdomarna, säger Goitom till Nyheter24

Initiativtagaren är komikern Melody Farshin, och händelsen har haft en mycket begränsad marknadsföring, just för att det ska bli spontant och naturligt. 

"Det här vill vi lägga våran tid på"

– Vi kommer alla tre från dessa områden och vill gärna delta i sådant här, det är viktigt. Som fotbollsspelare har du mycket tid över, och det gäller att spendera den på vad man vill spendera den på. Det här vill vi lägga vår tid på. 

Goitom berättar att han inte vill att det ska vara som någon distansierad power point-presentation. 

– Jag tror att en sådan träff ger mer negativt än positivt. De kan inte känna att du står dem nära om det är en sådan träff, det kanske är bättre att alla sitter på golvet, till och med. Vi kan snacka vanligt, de kan ställa frågor till oss och vi kan ställa frågor till dem. 

/
/
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.