Syrianska var närmast att näta på Friends Arena i dag. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Lalawélé "Lala" Atakora, AIK. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
3 av 13
Nabil Bahoui, AIK - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
AIK-fansen var många i dag. Totalt var det 43 000 åskådare på plats.
4 av 13
AIK-fansen var många i dag. Totalt var det 43 000 åskådare på plats. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Även Prins Daniel var på plats.
5 av 13
Även Prins Daniel var på plats. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
6 av 13
AIK-fansen var många i dag. Totalt var det 43 000 åskådare på plats. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
AIK fick lämna planen mållösa.
7 av 13
AIK fick lämna planen mållösa. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Sebastian Rajalakso, på lån till Syrianska från Djurgården.
8 av 13
Sebastian Rajalakso, på lån till Syrianska från Djurgården. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Martin Mutumba. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

AIK-stjärnan besviken på domaren: "Hade ingen bra dag han heller"

Det var gästande Syrianska som var närmast tre poäng när AIK spelade hemmapremiär inför drygt 43 000 åskådare. Och efter matchen var AIK:s Alexander Milosevic besviken på laget – men även domaren:– Det är lite löjligt.

5) 46 734, IFK Göteborg - Örgryte,1961

STOCKHOLM. Det var uppdukat för allsvensk fotbollsfest på Friends Arena i dag.

AIK tog emot Syrianska inför 43 463 åskådare – nytt publikrekord för hemmalaget.

Men publiken bjöds inte på någon bländande fotboll, direkt, och målen uteblev.

AIK ägde stora delar av den första halvleken men stoppades gång på gång av ett kompakt Syrianskaförsvar. Kevin Igboananike hade bland annat en boll i stolpen.

"För få målchanser"

Närmast ett mål i matchen och tre poäng var i stället gästande Syrianska. Inbytte Suleyman Sleyman var nära 0-1 genom en nick i den andra halvleken. Ett av flera farliga lägen under matchens andra halva.

Efter slutsignalen buades AIK ut av hemmapubliken.

– För få målchanser för att avgöra den här matchen. Vi ville mer än så här. Det är många saker vi måste göra bättre, säger AIK-tränaren Andreas Alm i C More efter matchen.

– Som andra halvlek såg ut låg vi nog närmare tre poäng, konstaterar Syrianskas tränare Özcan Melchemichel.

Alexander Milosevic var besviken på lagets insats efter matchen men också på domaren Stefan Johannesson – som han tyckte blåste sönder matchen.

– Det är lite löjligt, många blåsningar, några dueller som han blåser för som i alla fall inte jag tycker är frispark, han kanske inte hade en bra dag han heller, säger han och fortsätter.

– Vi har ett riktigt bra lag på pappret, men vi måste få ihop det på planen.