Hells Angels kopplas till Firman Boys.
1 av 4
Hells Angels kopplas till Firman Boys.
Falangens banderoll under en marsch i Borås.
2 av 4
Falangens banderoll under en marsch i Borås. - Foto: © Bildbyrån / Carl Sandin / BILDBYRÅN
Johan Segui.
3 av 4
Johan Segui. - Foto: Jens L'Estrade / SCANPIX
Björn Eriksson.
4 av 4
Björn Eriksson. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

AIK-huliganer kopplas till Hells Angels

Den ökända grupperingen "Firman Boys" kopplas till organiserad brottslighet och mc-gänget Hells Angels. Det avslöjas i Uppdrag Gransknings program på onsdagen.


Firmanmedlem tränar ungdomslag

En annan del av Uppdrag Granskning på onsdag kommer att handla om pseudonymen "Johan Höglund". Under det namnet skrev personen boken "En av grabbarna" om firmakulturen. Enligt programmet är han numera ungdomstränare i AIK trots att han fortfarande är en aktiv medlem av Firman Boys.

– Det är en omöjlig kombination, skriver Johan Segui i ett sms till Aftonbladet men svarar sedan inte på vad klubben kan ta till för åtgärder.

STOCKHOLM. Fotbollsklubben AIK har nära samröre med huliganfalangen "Firman Boys" och de i sin tur har medlemmar som kopplas till Hells Angels. Detta är några av uppgifterna som kommer att presenteras i onsdagens Uppdrag Granskning.

Enligt Aftonbladet visar programmet hur Firman har täta kontakter med AIK:s styrelse.

Utredaren: "Jag är bekymrad"

När Björn Erikssons utredning om idrottsrelaterat våld presenterades i mars var den "kriminella infiltrationen" något han varnade för. Han vill inte kommentera uppgifterna om AIK men uttalar sig ändå mer specifikt kring kriminella nätverk inom fotbollen.

– Jag är bekymrad över att mc-klubbar har börjat intressera sig för att gå in i idrottsklubbar, säger han till Aftonbladet.

Ordföranden var med i Hells Angels

AIK Fotbolls ordförande Johan Segui har tidigare berättat om sin bakgrund i Hells Angels. Under åren 1990-1992 var han även ordförande för supporterföreningen Black Army.

– Jag lämnade Hells Angels 1999 och mitt medlemskap där hade aldrig något med AIK att göra eller vice versa. Den är en del av min historia och har format mig som person, good and bad, sa han till Svenska Dagbladet förra året.

Uppdrag Granskning sänds i SVT1 klockan 20.00 på onsdagen.

/
/
AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

1 timme sedan

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

1 timme sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

1 timme sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

2 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

idag 11:34
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.