Djurgården får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare.
1 av 2
Djurgården får spela klart matchen mot Mjällby inför tomma läktare. - Foto: SCANPIX SWEDEN
2 av 2
- Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Djurgården straffas – med tomma läktare

Djurgården får spela klart matchen mot Mjällby – men utan publik. Det meddelar Svenska fotbollsförbundets disciplinnämnd.


Det hände

I den 37:e minuten avbröts matchen mellan Djurgården och Mjällby efter att Gbenga Arokoyo fått ett päron inkastat på sig från läktaren. Detta efter att Mjällby-spelarna firade sitt 1–0-mål av Robin Strömberg i närheten av Djurgårdens klack.

STOCKHOLM. Under veckan har många Djurgårdare undrat på vilket sätt klubben kommer att straffas efter premiärskandalen mot Mjällby på Stockholm stadion. Nu har beslutet tagits. 

Och domen är hård – men rättvis(?).

"Disciplinnämnden beslutade vid ett extrainsatt sammanträde 12 april att matchen Djurgården–Mjällby AIF ska återupptas från den tidpunkt och med det målresultat som gällde då matchen avbröts. Återupptagandet av matchen kommer att genomföras utan publik. Tidpunkt för återupptagande av matchen kommer att fastslås enligt gällande bestämmelser.

Som påföljd för de inkastade föremålen åläggs Djurgården att betala böter om 15 000:-.", skriver Svenska fotbollsförbundet på hemsidan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Vi riskerar att mista medaljörer"

Sävinger gör debut i landslaget

Sveriges handbollsherrar åker på träningsläger till Norge och spelar matcher mot USA och Tyskland i sin sista samling innan OS-truppen tas ut.

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

2 timmar sedan
Trots molnen över Olympia i Grekland kunde OS-elden tändas, med 100 dagar kvar till sommar-OS i Paris.

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

2 timmar sedan
Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

2 timmar sedan
Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

3 timmar sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.