AIK-fans attackerade en ambulans vid lagets hemmapremiär på Friends arena. Med polisens hjälp kunde ambulansen fortsätta utryckningen.
1 av 4
AIK-fans attackerade en ambulans vid lagets hemmapremiär på Friends arena. Med polisens hjälp kunde ambulansen fortsätta utryckningen. - Foto: Scanpix
Över 40 000 fans tog sig till friends arena för att stödja sitt AIK.
2 av 4
Över 40 000 fans tog sig till friends arena för att stödja sitt AIK. - Foto: SCANPIX SWEDEN
AIK mötte Syrianska i en match som slutade 0–0.
3 av 4
AIK mötte Syrianska i en match som slutade 0–0. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
AIK-fansen var i förra veckan ett omdiskuterat ämne efter UG:s avslöjande om firman boys infiltrering av klubben.
4 av 4
AIK-fansen var i förra veckan ett omdiskuterat ämne efter UG:s avslöjande om firman boys infiltrering av klubben. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

AIK-fans attackerade ambulans efter premiären

En ambulans med blåljus attackerades av AIK-fans vid en utryckning till Friends arena. Flera män slog på ambulansens rutor och den drabbade personalen fick i chocktillstånd tillkalla polis.


Prio ett-larm

Larmet innebär att ambulansen rycker ut med siren och med blåljus. 

I detta fallet hade inte ambulansen sirenen på eftersom det var så mycket folk på platsen.

STOCKHOLM. Efter AIK:s hemmapremiär på Friends arena kallades en ambulans till ett prio ett-larm. Ambulansen, som använde blåljus, var på väg till Friends arena efter AIK:s match mot Syrianska för att hjälpa en man med magsmärtor.

Ambulansen försökte ta sig igenom folkhavet men det blev trängre och trängre. Plötsligt började ett flertal personer slå på ambulansens fönster och plåt och den hade inte någon möjlighet att backa eller vända. AIK-fansen betedde sig "oerhört hotfullt" och pekade bland annat finger till personalen. 

Personerna i ambulansen kände sig väldigt hotade och vågade inte kliva ur bilen. Polis tillkallades som kunde hjälpa ambulanspersonalen.

"Hon bröt ihop och började gråta"

– De kände sig jätteträngda, den ena av dem mådde jättedåligt. Hon bröt ihop och började gråta, säger stationsansvarig Anette Billborn till Nyheter24.

Med polisens hjälp kunde ambulansen ta sig till patienten. Personalen var efter händelsen i chocktillstånd och fick avsluta sina arbetspass.

– Det är väldigt tråkigt. Det var 40 000 människor där. Det måste finnas direktiv hur man tar emot en ambulans, säger Anette Billborn som polisanmälde händelsen.

"Jag hade ingen aning"

AIK:s säkerhetsansvarig Henrik Koch känner inte till händelsen.

– Jag hade ingen aning om det, säger han till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag vet att det var en ambulans ditringd, men visste inte att något sådant hade hänt.

AIK
/
/
/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

2 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

3 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.