Klubben hade gått ut med en uppmaning om att inte använda pyroteknik. Det stoppade inte AIK-klacken, som drog igång med bengaler direkt.

AIK-Malmö 0–1 (0–0)

0–1 Jiloan Hamad (90).

Varningar, AIK: Ibrahim Moro. Malmö FF: Filip Helander, Dardan Rexhepi.

Publik: 19 641.

SOLNA. Matchen mellan AIK och Malmö FF hann inte ens börja innan Gnaget-supportrarna gått emot den egna klubbens uppmaning och eldat hundratals bengaler på klackläktaren.

Spelarna fick lämna planen medan röken la sig över Friends Arena. Efter cirka tio minuter kom alla tillbaka och matchen kunde starta.

Inför matchen gick AIK ut på den officiella hemsidan med en uppmaning om att undvika pyroteknik. Detta eftersom man fått indikationer på att det skulle bli aktuellt.

Matchen då? Jo, i den första halvleken gjorde AIK 1-0 genom Kwame Karikari - men målet dömdes felaktigt bort för offside. Mot slutet av matchen hade Henok Goitom ett skott i stolpen - men det var verkligen inte Gnagets kväll. I den 92:a minuten rakade lagkaptenen Jiloan Hamad in en retur. 0-1 och tre poäng till Skåne.

De flesta tyckte att AIK var det bättre laget – men Malmö FF:s kanske bäste spelare Simon Thern ville inte erkänna det.

– Det var ju så klart jävligt skönt, säger han till Nyheter24.

Var det rättvist?

– Alltså, om man ser till första halvlek tycker jag att skapar en hel del och spelar bra fotboll. I andra blir det mycket spring och vi blir trötta och slitna. Det blir lite jobbigt och vi får jaga mycket, säger han och fortsätter:

– Vi har ju inte så mycket i andra halvlek men vi är ju effektiva.

AIK
/
/
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.