Miiko Albornoz blev i januari dömd till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. I kväll kan han spela mot Öster.
1 av 4
Miiko Albornoz blev i januari dömd till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. I kväll kan han spela mot Öster. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Albornoz var avstängdfrån fotbollen i två månader. Under den tiden har han jobbat med mental rådgivare för att kunna hantera situationen.
2 av 4
Albornoz var avstängdfrån fotbollen i två månader. Under den tiden har han jobbat med mental rådgivare för att kunna hantera situationen. - Foto: BJORN LINDGREN BLIPIX / SCANPIX
Rikard Norling tycker att back-talangen är redo.
3 av 4
Rikard Norling tycker att back-talangen är redo. - Foto: Andreas Hillergren /SCANPIX
Albornoz har fullt stöd från klubben och han är glad över att få en andra chans.
4 av 4
Albornoz har fullt stöd från klubben och han är glad över att få en andra chans. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Albornoz tillbaka efter domen: "Glad att få en andra chans"

Miiko Albornoz dömdes i januari till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Efter en två månaders avstängning från fotbollen är MFF-spelaren nu tillbaka.


Detta har hänt

Sommaren 2012: Albornoz får kontakt med 14-åringen via Facebook. Börjar att prata om sex via sms trots att flickan var 14 år och sa att hon var oskuld.

8 november: Albornoz har sex med 14-åringen. Det avslöjas senare på flickans skola och polisanmäls.

17 november: Albornoz tas in för förhör. Erkänner att han haft sex med flickan. Anhålls misstänkt för våldtäkt mot barn.

8 januari: Åtalas misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Tar timeout från fotbollen i Malmö FF.

12 januari: Döms till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Får komma tillbaka och träna med MFF men blir avstängd från alla matcher i två månader framåt. 

22 april: Åter med i matchtruppen.

MALMÖ. I kväll tar Malmö FF emot Öster i allsvenskans femte omgång. I kväll är också första gången sedan allsvenskans sista omgång som högerbacken Miiko Albornoz finns med i Malmös trupp.

Det hela började förra sommaren när Albornoz via Facebook fick kontakt med en 14-årig flicka. De hade sedan samlag vilket upptäcktes på skolan och polisanmäldes. Från början var fotbollsspelaren misstänkt för våldtäkt men dömdes i januari till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn.

Chans till spel

Albornoz blev avstängd från spel i två månader och nu är avstängningen till ända. I kväll finns backen med i truppen och då högerbacken Mattias Concha är skadad finns det en chans att Albornoz får spela. 

I en intervju på klubbens hemsida talar Miiko Albornoz själv ut om situationen.

– Självklart är jag glad att jag får en andra chans för klubben och jag ska nu om jag får chansen att spela ge 110 procent för lagets och klubbens bästa, säger Albornoz och fortsätter: 

– Jag är fortfarande ledsen för det som har hänt och jag ångrar det djupt och jag kan bara be om ursäkt till alla som har tagit skada av det.

Mental rådgivare

Malmös tränare Rikard Norling berättar att han tycker att Albornoz är redo för att återigen vara med i truppen. 

– Vi har varit inne i en process under en längre tid där Sverker Fryklund, MFF:s mentala rådgivare, har varit involverad i att försöka hantera situationen korrekt, säger Norling till MFF:s hemsida.

Malmö FF möter Öster klockan 19.00 på måndagen på Swedbank stadion i Malmö. MFF har börjat säsongen med tio poäng på fyra matcher och ligger på en tredjeplats i allsvenskan. Öster ligger femma med åtta poäng.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

1 timme sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.