Andreas Johansson jublar efter att Dif tagit sig vidare till final.
Andreas Johansson jublar efter att Dif tagit sig vidare till final. - Foto: © Bildbyrån / Niklas Larsson/Bildbyrån
Erton Fejzullahu missar straff.
Erton Fejzullahu missar straff. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Från kris till cup-final – Djurgården återigen ett vinnande lag

Krisen i klubben var total men en vinst gör en väldigt stor skillnad – Djurgården slog Örgryte med 1–0 och är klara för final i Svenska cupen.

STOCKHOLM. Ett pressat Djurgården gästades av ett Örgryte med allt att vinna. Hemvändande Andreas Johansson blev hjälte med matchens enda mål på hörna.

I en trevande första halvlek skapade inte något av lagen några jätte-chanser och matchen förblev öppen. Djurgården hotade med ett snabbt spel längs marken men lyckades inte riktigt med de sista insticken. Örgryte hotade i luften och med snabba omställningar.

Erton missade straff

Erton Fejzullahu hade inte sin bästa match. Stjärnan kom till Djurgården i somras och den landslagsmeriterade anfallaren har stora förväntningar på sig. Anfallaren fick förtroende från elva meter när matchens lirare Amadou Jawo föll i straffområdet.

Fejzullahu missade straffen med ett mycket lamt skott och Peter Abrahamsson i Öis-målet chansade rätt och kunde lätt rädda sitt lag. Erton Fejzullahu fortsätter därmed att jaga formen – och sitt första mål.

Mardrömmen fortsatte sedan för stjärnan när han blev utburen på bår med höftsmärtor. Godsway Donyoh ersatte storstjärnan och med Erton borta kom Djurgårdens spel.

Dif tog över

Andreas Johansson nickar in hörnan efter en markeringsmiss och målet kom att bli avgörande. Djurgården tar över helt efter målet och skapar en enorm press. Laget skapar mer under andra halvlek än de skapat under hela säsongen.

Örgryte lyckas i matchens sista tio minuter skapa en viss dramatik med många höjdbollar men Djurgården står pall för trycket. Laget kvalificerar sig därmed till final där Göteborg väntar efter en 4–1-vinst mot Öster.

Vinsten innebär också andrum för laget som den senaste tiden upplevt en oerhörd kris med avhopp, hot och en jumboplacering i allsvenskan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.