Om AIK vill kommer matchen sannolikt att ställas in.
1 av 3
Om AIK vill kommer matchen sannolikt att ställas in. - Foto: Scanpix
Ivan Turina avled natten till torsdagen.
2 av 3
Ivan Turina avled natten till torsdagen. - Foto: Christine Olsson/ SCANPIX
Turina dog troligtvis av hjärtstillestånd.
3 av 3
Turina dog troligtvis av hjärtstillestånd. - Foto: © Bildbyrån / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Förbundet: "Mycket rimligt att matchen mot Göteborg skjuts upp"

AIK är i chock efter att målvakten Ivan Turina plötsligt avlidit natten till torsdagen. Nu öppnar Svenska fotbollsförbundet för att matchen mot IFK Göteborg om fyra dagar kan skjutas upp.
– Så vitt jag förstår måste vi flytta matchen, säger ordföranden för tävlingskommittén Gerhard Sager.


Norling: "Vi är i chock"

Rikard Norling tränade AIK mellan 2005 och 2008 och säger att han och hans nuvarande klubb Malmö FF är i chock. 

– Man är ju chockad. Det är fruktansvärt. MFF:s tankar går naturligtvis till Ivans familj och lagkamrater. AIK går igenom en tuff tid nu, och våra hjärtan är med dem, säger han till Nyheter24

STOCKHOLM. AIK:s förstemålvakt Ivan Turina är död. Polis och ambulans kallades till hans lägenhet natten till torsdagen där han dödförklarades. Enligt polisen har han sannolikt drabbats av ett hjärtstillestånd.

Dödsfallet har skakat om hela Fotbollssverige och AIK är i stor sorg. Redan på måndag tar klubben emot IFK Göteborg på hemmaplan men klubbens tränare, och förre AIK-tränaren, Mikael Stahre säger till Nyheter24 att han har stor respekt och förståelse för att matchen kan skjutas upp.

AIK måste skicka in en förfrågan

Nu öppnar även Svenska fotbollsförbundet för att matchen kan ställas in. När Nyheter24 når tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager är han ovetandes om Turinas död.

– Nej, det visste jag inte. Ivan Turina!? Usch, usch vad fruktansvärt, säger han, och fortsätter:

– Men Fotbollsförbundet tar inget eget initiativ om att ställa in matchen. AIK får komma med en enkel förfrågan om att matchen bör flyttas.

Hur ser ni på en sådan förfrågan i sådana fall?

– Vi har aldrig haft något sådant här fall och jag bestämmer ju inte det här själv. Men jag tycker att det är mycket rimligt att att man flyttar en match som ligger bara fyra dagar efter en sådan här hemsk händelse, säger Sager, och fortsätter:

– Det är extraordinära omständigheter som inte finns på kartan, så vitt jag förstår måste vi flytta matchen.

Klubben: "Räknar med spel"

AIK:s presschef Gabriella Blombäck förklarar att klubben, som är i stor sorg, inte hunnit diskutera om man vill ställa in matchen eller inte. 

– Nu handlar det om att ta hand om Ivans familj och spelarna i första hand. Andra frågor får vi sätta oss med senare i dag. Vi har inte hunnit prata om matchen men vi räknar med att den ska spelas, säger hon till Nyheter24

AIK
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

2 timmar sedan

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.