Ivan Turina sörjs på AIK:s träningsanläggning Karlberg under torsdagen.
1 av 5
Ivan Turina sörjs på AIK:s träningsanläggning Karlberg under torsdagen. - Foto: Bildbyrån/SCANPIX
Det har upprättat en minnesplats för Turina på Karlberg.
2 av 5
Det har upprättat en minnesplats för Turina på Karlberg. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Där många som lägger blommor och skänker sina kondoleanser till målvakten och hans familj.
3 av 5
Där många som lägger blommor och skänker sina kondoleanser till målvakten och hans familj. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Som sagt.
4 av 5
Som sagt. - Foto: SCANPIX SWEDEN
En fin hedring för en mycket duktig målvakt.
5 av 5
En fin hedring för en mycket duktig målvakt. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Goitom: "Tydligen ville Gud ha en ängel tillbaka"

AIK är i chock. Lagkamraten Henok Goitom bor granne med familjen Turina och vaknade av att svärmor i panik plingade på dörren tidigt i torsdags morse:– Det är en chock. AIK:s supportrar älskade honom. Det här är ett slag i ansiktet på alla, säger Goitom till Aftonbladet.


STOCKHOLM. Flaggorna står på halvstång på AIK:s träningsanläggning Karlberg. Sorgen är stor och alla inblandade är i chock. Ivan Turinas död påverkar alla.

AIK:s anfallsstjärna Henok Goitom bor granne med Ivan, hans fru som väntar barn och två döttrar. Tidigt i morse vaknade han av att Ivan Turina svärmor plingade på dörren.

– Hans frus mamma plingade hysteriskt på min lägenhet. Vi bor dörr-till-dörr, så vi gick in i lägenheten och…, säger Goitom till Aftonbladet och fortsätter:

– … det är en chock. AIK:s supportrar älskade honom. Det här är ett slag i ansiktet på alla. Men vi är enade som grupp och försöker hjälpa alla som tillhör AIK och hans familj.

AIK har inte hunnit tänka på hur de ska hedra Turina och har inte bestämt om det vill begära att skjuta upp matchen mot IFK Göteborg på måndag. Men det sportsliga är svårt att tänka på just nu.

– Gud tar ibland. När man är ung leker livet, men ju äldre man blir desto mer börjar man tänka på de här sakerna. Tydligen ville Gud ha en ängel tillbaka, säger Goitom till Aftonbladet

"Jag försökte ropa på honom"

En annan spelare som hamnade mitt i tumultet under morgonen var Kwame Karikari. 

– Jag var i mitt rum. Jag vaknade och fick höra att en av våra spelare hade dött. Jag gick upp till hans lägenhet och såg honom ligga på sin säng. Jag försökte ropa på honom, men han låg stilla och andades inte, säger han till Expressen och fortsätter:

– Familjen var i rummet. De grät och höll på att ringa efter hjälp. Jag gick tillbaka till mitt rum och stannade där ett tag. Sedan kom jag tillbaka upp och såg polisen. De sa att han var död. Det var en chock, jag vet inte vad jag ska säga.

/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!