Per-Mathias Högmo presenterades i dag som ny tränare för Djurgården.
1 av 5
Per-Mathias Högmo presenterades i dag som ny tränare för Djurgården. - Foto: Marc Femenia / SCANPIX
Tidigare har norrmannen varit i Rosen, Tromsö och i Norges damlandslag.
2 av 5
Tidigare har norrmannen varit i Rosen, Tromsö och i Norges damlandslag. - Foto: SCANPIX SPORT
Och imponerat från bänken.
3 av 5
Och imponerat från bänken. - Foto: SCANPIX SPORT
Anders Grönhagen, Difs nye sportchef, välkomnade honom stolt.
4 av 5
Anders Grönhagen, Difs nye sportchef, välkomnade honom stolt. - Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX
Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson avgick efter vad Pehrsson upplevde som hot från supportrar.
5 av 5
Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson avgick efter vad Pehrsson upplevde som hot från supportrar. - Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Bekräftat: Han tar över tränarjobbet i Djurgården

Per-Mathias Högmo presenterades i dag som ny tränare för Djurgården. – Det känns väldigt inspirerande att komma till Stockholm och Djurgården, säger norrmannen.


Per-Mathias Högmo

Tromsø (1992, 2004 och 2008-2012)

Norges damlandslag (1997-2000)

Rosenborg (2005-2006)

STOCKHOLM. Magnus Pehrsson avgick för ungefär tre veckor sedan efter vad han upplevt som hot. Under onsdagen presenterade Djurgården Per-Mathias Högmo som ny tränare på sin hemsida.

– Vi på Djurgården Fotboll är oerhört glada över att Per-Mathias Högmo tackat ja till att bli huvudtränare. Vi hade ett antal mycket bra alternativ, men Per-Mathias var vårt förstaval. Vi får in en tränare med stor erfarenhet av vad som krävs för att leda en klubb med höga ambitioner, säger tf sportchef Anders Grönhagen.

"Känns väldigt inspirerande"

Norrmannen har tidigare tränat Rosenborg, Tromsö och Norges damlandslag. 

– Det känns väldigt inspirerande att komma till Stockholm och Djurgården. Det är en klubb med massor av passion och en stolt historia, säger Högmo till Difs hemsida.

På eftermiddagen höll klubben en presskonferens där Grönhagen stolt välkomnade Högmo till Djurgården. 

– Vi är väldigt stolta över att ha kommit överens med en av nordens mest intressanta tränare. Per-Mathias har sedan vi fick veta att han var tillgänglig hela tiden varit huvudspåret, säger Grönhagen och fortsätter:

– Vi har haft en traumatisk vår med en avbruten match och vi har förlorat två frontfigurer för klubben. Jag och Per-Mathias har haft väldigt goda diskussioner.

"Spela mer direkt"

Högmo läste från och med årsskiftet heltid på universitet där han studerade prestationskultur. Därför trodde först Dif:s ledning att han inte var tillgänglig för tränarjobbet.  Norrmannen kände dock ett sug till stockholmsfotbollen och Djurgården

– Vi ska försöka spela som i söndags mot Malmö. Då var det ett mer direkt och intensivt spel. Vi ska spela med mycket löpningar i djupled och med ett tryggt grundspel. Det är också viktigt att vi förbättrar försvarsprestationerna både individuellt och kollektivt, säger Högmo.

Djurgården hade inför säsongen målriktningen att sluta på en bättre position än fjolåret då laget kom nia. Nu är fokuset mer kortsiktigt.

– Det gäller att ta det match för match, att sätta dagliga mål och nå resultat genom det, säger Högmo och fortsätter:

– Huvudfokus just nu är att lära känna spelarna.

Per-Mathias Högmos har liksom Anders Grönhagen kontrakt med klubben som sträcker sig säsongen ut.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

1 timme sedan

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

1 timme sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.