AIK skapade flest chanser men Djurgården klarade oavgjort.
1 av 18
AIK skapade flest chanser men Djurgården klarade oavgjort. - Foto: SCANPIX SWEDEN
I den femte minuten gjorde Kennedy 1-0.
2 av 18
I den femte minuten gjorde Kennedy 1-0. - Foto: Scanpix
Av respekt till Djurgården valde han inte att fira.
3 av 18
Av respekt till Djurgården valde han inte att fira. - Foto: Scanpix
Det gjorde dock hans lagkamrater.
4 av 18
Det gjorde dock hans lagkamrater. - Foto: Scanpix
5 av 18
AIK kunde ha avgjort matchen i början men mot slutet av halvleken kom Djurgården in i matchen. - Foto: Scanpix
Och i andra halvlek kvitterade Amadou Jawo.
Djurgårdens klack. - Foto: Scanpix
Före avspark i andra halvlek tände fans bengaler.
11 av 18
Före avspark i andra halvlek tände fans bengaler. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Den skymda sikten tvingade domaren att vänta med avsparken.
12 av 18
Den skymda sikten tvingade domaren att vänta med avsparken. - Foto: Nyheter24
På bara några minuter fylldes stora delar av arenan med rök.
13 av 18
På bara några minuter fylldes stora delar av arenan med rök. - Foto: Nyheter24
Domaren valde att skicka in spelarna i omklädningsrummen.
14 av 18
Domaren valde att skicka in spelarna i omklädningsrummen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Sikten var för dålig.
15 av 18
Sikten var för dålig. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Efter tio minuter skingrades dock röken..
16 av 18
Efter tio minuter skingrades dock röken.. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Och matchen kunde återupptas.
17 av 18
Och matchen kunde återupptas. - Foto: Nyheter24
"Ivan Turina din låga slocknar aldrig" var budskapet från AIK:s fans.
18 av 18
"Ivan Turina din låga slocknar aldrig" var budskapet från AIK:s fans. - Foto: Nyheter24

Djurgården kämpade sig till 1-1 i derbyt

Han ratades av Djurgården men fick överraskande en startplats i AIK. Och under Stockholmsderbyt var det tydligt att Kennedy Igboananike ville sänka sin förra klubb – men Djurgården höll undan och fick med sig 1-1.

AIK-DIF

1-0 Igboananike (5)
1-1 Jawo (54)

Publiksiffra: 35 311

STOCKHOLMDet var AIK som inledde det första Stockholmsderbyt på Friends Arena bäst. Solnalaget spelade med stort självförtroende och skapade en rad heta målchanser på ett tafatt och blekt Djurgården. Och redan i den femte minuten forcerade – av Djurgården ratade – anfallaren Kennedy Igboananike in 1-0.

Henok Goitom snurrade runt i straffområdet och fick iväg ett skott som Kenneth Höie släppte en retur på – ett misstag som Igboananike utnyttjade.

Djurgården höll undan

Den andra halvleken blev försenad sedan supportrar tänt bengaler varpå en massiv rök flöt ut över planen. Men när matchen återupptogs hade Djurgården kommit in i matchen igen och i den 54:e minuten kvitterade Amadou Jawo.

Ett inspel från Vyatautas Andriuskevicius nådde fram till Jawo som först fick bollen under sig och sedan – på ett märkligt vis – lyckades fösa in den bakom Kenny Stamatopoulos.

Men Kennedy och AIK gick för segern. Mot slutet skapade den förre Djurgårdsanfallaren flera heta chanser och i den sista minuten avlossade Robin Quaison ett stenhårt skott som Höie räddade.