I slutet av maj var ghananen Kwame Karikari petad och på väg bort från sitt AIK. På torsdagskvällen blev han matchhjälte borta mot Helsingborg.

Torsdagens matcher

Malmö - Häcken 1-3

Helsingborg - AIK 1-2

HELSINGBORG. I skuggan av Henok Goitom och Kennedy Igboananike har Kwame Karikari fastnat på bänken. Men till slut blev det i stället Viktor Lundberg som lämnade klubben.

Från att ha varit på väg bort blev Karikari i stället matchhjälte på torsdagskvällen i mötet mot topplaget Helsingborg. Hans 2-1-mål i den 85:e minuten blev avgörande.

Det var dock Helsingborg som tog ledningen i matchen. I den 33:e minuten nådde Emil Krafth högst på en hörna och nickade in sitt första allsvenska mål - 1-0.

Larssons utvisning fällde HIF

Trots bra spel gick "Gnaget" in i pausvilan i underläge. I början av den andra halvleken fick laget dock hjälp på vägen av HIF-backen Peter Larsson. Han drog på sig sitt andra gula kort för kvällen och fick lämna planen.

Kvitteringen lät vänta på sig - men bara för en stund. I den 74:e minuten dundrade costaricanen Celso Borges in 1-1 på volley bakom Pär Hansson och jubel utbröt hos bortaklacken bakom målet.

Alm i ordkrig på läktarna

Med cirka tio minuter kvar att spela blev Andreas Alm fullständigt rasande på domaren i samband med att Borges skadades. AIK-tränaren skickades upp på läktarna och hamnade i ordbråk med flera HIF-supportrar på vägen till sin plats.

När Karikari avgjorde ställde sig Alm upp och jublade - inför minst sagt besvikna hemmafans.