Snart bestämmer sig Per-Mathias Högmo om sin framtid i klubben.
1 av 5
Snart bestämmer sig Per-Mathias Högmo om sin framtid i klubben. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Högmo ledde Djurgården till en imponerande 2–0-seger borta mot Malmö FF under måndagen.
2 av 5
Högmo ledde Djurgården till en imponerande 2–0-seger borta mot Malmö FF under måndagen. - Foto: Bildbyrån / NILS JAKOBSSON
Rikard Norling sa efter matchen att han önskar att norrmannen stannar länge i svensk fotboll.
3 av 5
Rikard Norling sa efter matchen att han önskar att norrmannen stannar länge i svensk fotboll. - Foto: © BILDBYRÅN / PETTER ARVIDSON
Anders Grönhagen har inlett förhandlingar med Högmo.
4 av 5
Anders Grönhagen har inlett förhandlingar med Högmo. - Foto: Bildbyrån / Lennart Månsson
Norrmannen har gjort succé i klubben.
5 av 5
Norrmannen har gjort succé i klubben. - Foto: © Bildbyrån / Simon Hastegård / Bildbyrån

Högmo om framtiden i Dif: "Vi får väl se"

Djurgården tog en imponerande 2–0-seger borta mot Malmö FF. Men samtidigt kämpar laget för att få behålla succétränaren Per-Mathias Högmo. Enligt Aftonbladet vill klubben förlänga kontraktet med tre år – men vad norrmannen själv vill är oklart:– Vi får väl se.


Högmos tid i Dif

Under ledning av Magnus Pehrsson tog Djurgården en poäng de sju första omgångarna i allsvenskan. Sedan Per-Mathias Högmo tillträdde har klubben tagit 28 poäng på 16 matcher. Det ger poängsnittet 1,75 per match vilket, sett över hela säsongen, hade placerat Djurgården på femte plats i tabellen.

1. Malmö FF – 1,96 poäng/match

2. Helsingborg – 1,91 poäng/match

3. IFK Göteborg – 1,91 poäng/match

4. AIK – 1,83 poäng/match

5. Djurgården – 1,75 poäng/match

6. Elfsborg – 1,61 poäng/match

28 poäng på 16 matcher. Det är Per-Mathias Högmos facit i allsvenskan sedan han kom till Djurgården i våras. Om Dif hade haft samma poängsnitt över hela säsongen hade laget placerat sig mellan AIK och Elfsborg på en femteplats i tabellen. 

Det är inte svårt att förstå att djurgårdare landet över vill behålla Högmo, vars kontrakt går ut efter säsongen. Norrmannen själv har sagt att han kommer att bestämma sig om sin framtid i klubben i slutet av september.

"Vi är igång med en dialog"

Men enligt Aftonbladet förhandlar klubben och Högmo om ett treårskontrakt.

– Vi är igång med en dialog och en förhandling. Per-Mathias ska lämna svar senast sista september. Då ska vi fatta ett beslut, säger Dif:s sportchef Anders Grönhagen till Aftonbladet.

Grönhagen håller tummarna för att Högmo ska stanna i Djurgården.

– När man inleder en förhandling och båda är positiva då är vi optimister, säger han till Aftonbladet.

Högmo själv, som ryktas ta över Egil "Drillo" Olsens förbundskaptensjobb i Norge, har och är fortfarande dock förtegen om sin framtiden i klubben. 

"Jag hoppas du blir kvar länge"

Någon som oväntat nog vill behålla norrmannen i Djurgården och i svensk fotboll är Malmö FF:s tränare Rikard Norling. På presskonferensen efter måndagens nederlag mot just Djurgården skakade de båda hand. Då uttryckte Norling sin önskan till Högmo:

– Jag hoppas att du är kvar i svensk fotboll länge, sa MFF:s tränare.

Högmos svar blev:

– Jo, men tack för det. Vi får väl se.

Det är många som både sitter i spänning och förtvivlan över norrmannens beslut. 

Här kan du se hela presskonferensen och höra Norlings och Högmos snack efteråt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

1 timme sedan

Xabi Alonso nobbar Liverpool

2 timmar sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.